Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BORZAS RECEPTEK 6

2020.03.28

RECEPTMIX

Gesztenyés borzas
Hozzávalók:
5 dkg Koronás Finom Kristálycukor, 5 db tojás, 10 dkg liszt, 3 cl víz

Gesztenyekrém:
12 dkg gesztenye, 10 dkg Koronás Porcukor, 8 dkg margarin

Csokoládé-bevonat:
20 dkg Katica tej tortabevonó, 7 dkg margarin, gesztenyepüré.
Elkészítés:
Indiáner halmocskákat sütünk ki:
A tojássárgáját vízzel, a finom kristálycukor 1/3-ával, a liszt 1/4-vel simára keverjük.
A fehérjét a cukor 2/3-val felverjük.
Piskóta felverthez hasonlóan fakanállal előbb a habot, majd a lisztet belekeverjük.
Nyomózsákból a sütőpapírra félgömböket formázunk.
180°C-os, gőzmentes sütőben sütjük.
A csokoládé-bevonathoz a margarint és a Katica tej tortabevonó csokoládét vízgőz fölött állandó kevergetés mellett felolvasztjuk.
A krémhez a puha margarint tejjel, gesztenyével, porcukorral jól kikeverjük, és rövid időre hűtőszekrénybe helyezzük.
A gesztenyekrémet spirálformában dresszírozzuk, azaz nyomózsákkal alakítjuk.
Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, majd átlósan tortabevonó csokival kimártjuk.
A csokoládé megkötése után gesztenyepürével díszítjük.

Gyümölcsös borzas burgonyalepény
Hozzávalók:
500 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 180 g féldarás liszt, 50 g porcukor, 50 g dió, 5 dl tej, 2 tojás, só, 20 g élesztő, gyümölcs, vaníliás cukor a megszóráshoz.

Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük a reszelt burgonyát a tojással, a tejben elmorzsolt élesztővel, a liszttel, az őrölt dióval és a langyos tejjel.
Megsózzuk, megcukrozzuk, jól kidolgozzuk, és megkelesztjük.
A megkelt tésztát kizsírozott, felforrósított tepsiben egyenletesen elsimítjuk, a tetejére megtisztított gyümölcsöt rakunk, és előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült lepényt villával darabokra szaggatjuk, és megszórjuk vaníliás cukorral.

Kárpáti borzaska
Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj, 50 dkg burgonya, 1 db tojás, 4 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, olaj, só, őrölt bors

Elkészítés:
A húst 8 szeletbe vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb lyuk reszelőn (pl. káposztareszelő, nokedli szaggató) lereszeljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk.
Ezután kissé kinyomkodjuk, a tojással, - a burgonya nedvességétől függően - 1-2 kanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa.
Bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, ami felszívja a felesleges olajat.
Tálaláskor (fokhagymás, snidlinges) tejföllel megkenjük, reszelt sajttal meghintjük.
Tetszés szerinti körettel – párolt zöldség, párolt rizs, burgonyakrokett, stb. – kínáljuk.

Kárpáti borzaska Milagros módra
Elkészítés:
A meglévő szelet húst, ami lehet szárnyas, ill. sertés kiklopfolom, befűszerezem, majd párizsias módon kisütöm olajban.
Amikor tálalom vegyes körettel, vagy amivel jónak látod, leöntöm sajtmártással, tetejére reszelt sajt dukál.
Fűszerezésnél ne felejts el jó sok fokhagymával is bekenni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.