Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK 1.

2018.11.21

RECEPTMIX

Barcsi borzaska(göngyölt húsgombócok)
Hozzávalók: 1/2 kg darált hús (fele sertés, fele egyéb), 20 dkg reszelt sajt, 20 dkg füstölt hús, julienne-re vágva, 20 dkg savanyú uborka apróbb kockára vágva, fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, pirospaprika, 1-2 zsemlye, 1-2 tojás, 2 cs. bacon szalonna A hozzávalókat a reszelt sajt felével és a beáztatott zsemlyékkel összekeverjük, diónál kissé nagyobb gombócokat formálunk, és a gombócokat egy-egy fél szelet szalonnába göngyöljük. A gombócokat kikent tepsibe rakjuk, és a szalonna megpirulásáig sütjük. Rászórjuk a megmaradt sajtot, majd a sütőbe visszarakva rápirítjuk. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. A keveréket ajánlatos kissé túlfűszerezni, hogy sütés után is kijöjjenek az ízek.

Borsos-borzas sajtgolyó
Hozzávalók: 1 doboz borsos Ráma Créme Bonjour szendvicskrém, 25 dkg ementáli sajt, 25 dkg füstölt sajt, alma, egy csipet só Elkészítés: A sajtokat lereszeljük, összekeverjük, és kb. a negyedét félretesszük. A nagyobb részt összedolgozzuk a szendvicskrémmel, és kevés sóval ízesítjük. Golyókat formázunk belőle, és a félretett reszelt sajtba forgatjuk. Cikkekre vágott almával dekoráljuk, és pirítóssal kínáljuk.

Borzas borda
Hozzávalók: néhány szelet karaj, 1-2 gerezd fokhagyma, liszt, tojás, néhány szem burgonya, tejföl, sajt ízlés szerint Elkészítése egyszerű, mivel nagyon hasonlít a rántott bordára, csak zsemlemorzsa helyett reszelt burgonyát használunk a panírozásnál. Vegyünk étvágyunknak megfelelő mennyiségű rövidkarajt, lisztet, egy-két gerezd fokhagymát, pár szem burgonyát és tojást, ízlés szerint tejfölt és sajtot, a sütéshez pedig olajat vagy zsírt (olajjal egészségesebb, zsírral finomabb). A burgonyát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük péppé zúzott fokhagymával. A karajt körülbelül fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk (vigyázat! Ha túl nagyokat ütünk, a rostok sérülnek, így élvezeti értékük romlik). Ezután megforgatjuk lisztben, tojásban, majd a fokhagymás krumpli masszájában. Ha a zsír, vagy az olaj már forró beledobjuk a bepanírozott húst, és lefedjük az edényt. Közepes lángon sütjük két percig, ezután levesszük a fedőt, és megfordítjuk a húst (már ne is takarjuk vissza). Ha szép aranybarnára sült már mindkét oldala, tányérra tesszük, leöntjük tejföllel, és az egész tetejére reszelt sajtot szórunk. Rizzsel, vagy hasábburgonyával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.