RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK 1.

Barcsi borzaska(göngyölt húsgombócok)
Hozzávalók: 1/2 kg darált hús (fele sertés, fele egyéb), 20 dkg reszelt sajt, 20 dkg füstölt hús, julienne-re vágva, 20 dkg savanyú uborka apróbb kockára vágva, fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, pirospaprika, 1-2 zsemlye, 1-2 tojás, 2 cs. bacon szalonna A hozzávalókat a reszelt sajt felével és a beáztatott zsemlyékkel összekeverjük, diónál kissé nagyobb gombócokat formálunk, és a gombócokat egy-egy fél szelet szalonnába göngyöljük. A gombócokat kikent tepsibe rakjuk, és a szalonna megpirulásáig sütjük. Rászórjuk a megmaradt sajtot, majd a sütőbe visszarakva rápirítjuk. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. A keveréket ajánlatos kissé túlfűszerezni, hogy sütés után is kijöjjenek az ízek.

Borsos-borzas sajtgolyó
Hozzávalók: 1 doboz borsos Ráma Créme Bonjour szendvicskrém, 25 dkg ementáli sajt, 25 dkg füstölt sajt, alma, egy csipet só Elkészítés: A sajtokat lereszeljük, összekeverjük, és kb. a negyedét félretesszük. A nagyobb részt összedolgozzuk a szendvicskrémmel, és kevés sóval ízesítjük. Golyókat formázunk belőle, és a félretett reszelt sajtba forgatjuk. Cikkekre vágott almával dekoráljuk, és pirítóssal kínáljuk.

Borzas borda
Hozzávalók: néhány szelet karaj, 1-2 gerezd fokhagyma, liszt, tojás, néhány szem burgonya, tejföl, sajt ízlés szerint Elkészítése egyszerű, mivel nagyon hasonlít a rántott bordára, csak zsemlemorzsa helyett reszelt burgonyát használunk a panírozásnál. Vegyünk étvágyunknak megfelelő mennyiségű rövidkarajt, lisztet, egy-két gerezd fokhagymát, pár szem burgonyát és tojást, ízlés szerint tejfölt és sajtot, a sütéshez pedig olajat vagy zsírt (olajjal egészségesebb, zsírral finomabb). A burgonyát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük péppé zúzott fokhagymával. A karajt körülbelül fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk (vigyázat! Ha túl nagyokat ütünk, a rostok sérülnek, így élvezeti értékük romlik). Ezután megforgatjuk lisztben, tojásban, majd a fokhagymás krumpli masszájában. Ha a zsír, vagy az olaj már forró beledobjuk a bepanírozott húst, és lefedjük az edényt. Közepes lángon sütjük két percig, ezután levesszük a fedőt, és megfordítjuk a húst (már ne is takarjuk vissza). Ha szép aranybarnára sült már mindkét oldala, tányérra tesszük, leöntjük tejföllel, és az egész tetejére reszelt sajtot szórunk. Rizzsel, vagy hasábburgonyával tálaljuk.

RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK
Szerző:


