Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DERELYE RECEPTEK 3.

2019.04.05

RECEPTMIX

Gombás derelye 01.
Hozzávalók:
házi gyúrt derelyetészta, 50 dkg gomba, 5 tojás, 20 dkg sajt, 2 ek olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, késhegynyi bors, só, olaj a sütéshez.

Elkészítése:
A finomra vágott hagymát kevés olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és az egészet együtt kissé megpároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, és kevergetjük, amíg megköt. Ha kihűlt, az előkészített tésztán a derelyekészítési módon, halmokban elosztjuk a tölteléket. Bő, forró olajban kisütjük a derelyéket, lecsepegtetjük, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Ketchupot kínálunk hozzá.

Gombás derelye 02.
Hozzávalók:
a tésztához 50 dkg finomliszt, 3 tojás, 1 teáskanál só, kb. fél dl víz;
A töltelékhez 30 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só, a tetejére 2 dl tejföl.

Elkészítése:
A derelye tésztáját a leírt módon összegyúrom és kinyújtom. A töltelékhez a gombát tisztítás után nagyon vékony szeletekre vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd megsózom, megborsozom, és fedő alatt, saját levén megpárolom. Ha zsírjára sült, kihűtöm, és a derelyéket megtöltöm vele. A megfőzött és lecsöpögtetett tésztácskákat a tejföllel lelocsolva tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 120 perc.

Gombás-derelye 03. (Mami szakácskönyve)
Elkészítése:
Úgy készül, mint akár milyen más derelye, csak vastagabbra nyújtjuk a tésztát. A szeleit jobban megkenjük tojás fehérjével, és óvatosabban főzzük ki. A töltelékhez való gomba csak zsíron párolt, nincs berántva és nincs feleresztve. Azonban mikor megvagdostuk a készre párolt gombát, szilárd rántottával elkeverjük, ami tartalmassá teszi.

Gombás derelye 04.
Hozzávalók:
házi gyúrt derelyetészta, 50 dkg gomba, 5 tojás, 20 dkg sajt, 2 ek olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, késhegynyi bors, só, olaj a sütéshez.

Elkészítése:
A finomra vágott hagymát kevés olajban megfuttatjuk, majd beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és az egészet együtt kissé megpároljuk. Ráöntjük a felvert tojásokat, és kevergetjük, amíg megköt. Ha kihűlt, az előkészített tésztán a derelyekészítési módon, halmokban elosztjuk a tölteléket. Bő, forró olajban kisütjük a derelyéket, lecsepegtetjük, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Ketchupot kínálunk hozzá.

Gombás-derelye (Mami szakácskönyve)
Elkészítése:
Úgy készül, mint akár milyen más derelye, csak vastagabbra nyújtjuk a tésztát. A szeleit jobban megkenjük tojás fehérjével, és óvatosabban főzzük ki. A töltelékhez való gomba csak zsíron párolt, nincs berántva és nincs feleresztve. Azonban mikor megvagdostuk a készre párolt gombát, szilárd rántottával elkeverjük, ami tartalmassá teszi.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTMIX - DERELYE RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.