Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


POM - POM FALATKÁK 4

2020.01.29

REGGELIKRE UZSONNÁKRA

Hússaláta
Hozzávalók:
25 dkg főtt hús, 2 nagyobb alma, 2-3 ecetes uborka, 1 adag tartármár-tás, só, bors

Elkészítése
A kihűlt főtt húst (csirke, disznó, borjú), a meghámozott almát és az ecetes uborkát vágd kb. 1.5 cm-es kockákra.
Sózd, borsozd, és öntsd rá a tetszés szerint ízesített tartármártást.
Hűtsd le, de közben néhányszor alaposan keverd meg.

Karfiol párizsival
Hozzávalók:
60 dkg karfiol, 15 dkg párizsi, só, bors, szerecsendió, 1 adag tartármártás.

Elkészítése
A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd majdnem puhára.
Szűrd le és szárítsd meg, rakd üvegtálba, és öntsd le a tartármártással.
A tetejét szórd meg az apróra vágott párizsival.
Lehűtve tálald.

Töltött paradicsom
Hozzávalók:
8 nagy paradicsom, 2 főtt tojás, 1 doboz szardínia, 1 evőkanál mustár, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése
Vágd le a paradicsom tetejét, és tedd félre kalapnak.
Óvatosan vágd ki a paradi-csom belsejét, hogy elég nagy üreget hagyj.
Vágd apróra a tojást, villával törd ösz-sze a szardíniát, és kevés paradicsomtöltelékkel vagy a mustárral jól dolgozd össze.
Sózd, borsozd és töltsd vissza a paradicsomba.
Tetejét szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és tedd vissza rá a "kalapot". Hűtve kell tálalnod.

Joghurtos csirkemell
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell, 1 alma, 1 kis zeller, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, 1 joghurt, só, bors, citromlé.

Elkészítése
A levesben főtt, majd kihűlt csirkemellet fejtsd le a csontról, a bőrét húzd le, a húsát vágd kockákra.
Az almát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, a zellert reszeld meg.
Tedd mindezt üvegtálba, a joghurtot keverd össze a mustárral, majonézzel ízesítsd, majd öntsd rá.
Hűtsd le, és úgy tálald.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - POM- POM FALATOK
Szerző:

 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.