Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


POM - POM FALATKÁK 5

2020.02.22

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Bogyó gyönyörködött a tálcán sorakozó szendvicsekben, majd töprengve így szólt:
- Szép, szép és nagyon finom ez a sok hideg falat! De mi van, ha valaki nem szereti a hideg falatot?
- Például? - kérdezte Pom Pom.
Egy hang szólt be az ablakon.
- Például én! Én inkább a meleg falatokat szeretem.
Odanéztek, hogy ki az. Hát a radírpók volt! Megborzongott, majd így folytatta:
- Brrr! Csupa hideg falat! Nem tudtok valami meleget is csinálni? Mert ha már eljövök hozzád uzsonnára, pedig eljövök, akkor hadd válogassak kicsit!
Pom Pom leszólt a szekrényről:
- Nyugi, Radírpók! Mindent tudunk! Meleg szendvicseket is tudunk csinálni. És figyelj, te pókhasú Radírpók, elárulok neked egy titkot: fantasztikusan finom meleg szendvicseket tudunk csinálni! Itt van minden recept a fejemben. És ráadásul még egy csomó ötlet is, hogy ugyebár, ebből is teszek még egy csipetnyit, meg abból is te-szek még egy falatkát, meg egy kicsit más fűszert is kipróbálok - és már kész is a teljesen új szendvics. Érted? Mert aki szeret főzni, az egy kicsit eltérhet a recepttől, egy kicsit kísérletezhet is, új meg új ízeket keverhet!
Radírpóknak zúgott a feje az előadástól.
- Helyes, helyes, rátok bízom! Nem hangzik rosszul. Akkor kutyuljátok, meg kever-jétek! És fel lehet tenni a teavizet is!
- Feltesszük, ne félj! - mondta Bogyó. - És ha kész, jöhetsz uzsonnára!
Begyújtotta a sütőt, feltette a teavizet, és hozzáfogtak a meleg szendvicsekhez.

MELEG SZENDVICSEK
A meleg szendvics gyorsan készíthető, ugyanakkor nagyon ízletes is.
Hideg téli vasárnapokon nagyon sokszor összejövünk barátainkkal, készítünk egy finom teát, betesszük a sütőbe vagy a grillbe a szendvicseket, nagyokat beszélgetünk, és közben jóízűen falatozunk.
El kell mondanom egy titkomat.
Tudjátok, nagyon szeretek főzni, de végül soha nem az készül el, ami le van írva.
Mindig kitalálok még valamit.
Egy újabb fűszer, egy kicsit más ízesítési arány, egy újabb hozzávaló, és már úgy érzem, hogy a recept az enyém, én találtam ki.

Májkrémes szendvics
Hozzávalók:
15 dkg kenőmájas vagy konzerv májkrém, snidling, 1 tojás, tejföl, 1 kanál mustár, só, bors, vaj, kenyér.

Elkészítése:
Villával nyomkodd szét a kenőmájast, a korábban megfőzött és apróra vágott kemény tojást.
Adj hozzá 2 evőkanál tejfölt, 1 kanál mustárt, és fűszerezd. Kend a megvajazott kenyérszeletekre, és a szendvicsek tetejét díszítsd 1-1 kávéskanál tejföllel.
Forró sütőben 10-12 percig süsd, és azonnal tálald!

Kolbászos szendvics
Hozzávalók:
25 dkg főzőkolbász, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 kávéskanál ketchup, só, paprika, vaj, kenyérszeletek.

Elkészítése:
A főzőkolbászt daráld meg, majd jól keverd össze a hozzávalókkal.
Ízlés szerint fűszerezd, és kend meg vele a megvajazott zsúrkenyérszeleteket.
Forró sütőben 10-12 percig süsd.
Melegen tálald!

Szardíniás szendvics
Hozzávalók:
1 doboz szardínia, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál ketchup, só, bors, fokhagyma, paradicsom, 4 szelet sajt, vaj, kenyér.

Elkészítése:
A dobozból kivett szardíniákat alaposan csurgasd le, villával törd össze, és keverd hozzá a tejfölt, ketchupot, majd fűszerezd ízlés szerint.
A simára kevert masszát kend rá a megvajazott zsúrkenyérre, tégy rá egy karika paradicsomot, és borítsd be egy szelet sajttal.
8-10 percig süsd forró sütőben.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - POM- POM FALATOK
Szerző:

 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.