Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REEGGELIKRE, UZSONNÁKRA 23.

2019.12.28

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Körözöttel töltött sonka
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
40 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 8 szelet sonka, 5 g piros fűszerpaprika, 1 csipet őrölt kömény, 1 dkg só, 20 dkg aszpik, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db paradicsom.

Elkészítése:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a finomra vágott hagymát és a fűszereket, habosra keverjük.
A sonkaszeletekre rátesszük a körözöttet és roládszerűen feltekerjük, majd olvasztott és lehűtött aszpikkal fényezzük.
Paradicsommal, ill. paradicsomgerezdekkel és petrezselyemzölddel díszítjük.

Körözöttel töltött tojás I.
Magyar Konyha: Tekintetes juhtúró
Hozzávalók: 4 db tojás, 25 dkg juhtúró, 5 dkg vöröshagyma, 2 g köménymag, 8 dkg vaj, 5 g pirospaprika, 1 csomó metélőhagyma, 4 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, só.

Elkészítése:
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk.
A sárgákat kivesszük és a juhtúróval együtt finom szűrőn keresztül áttörjük. Hozzákeverjük a lereszelt vöröshagymát, az őrölt köménymagot, a sót és a lágy vajat.
Az így elkészített körözöttet két részre osztjuk.
Az egyikhez hozzákeverjük a pirospaprikát, a másikhoz az apróra összevágott metélőhagymát.
Így két színű - piros és zöld - körözöttet kapunk.
A nagyobb paradicsomokat lapjával kettévágjuk, és mindkét körözöttből nyomózsákból a paradicsomra spriccelünk egy keveset.
Mindegyik paradicsomra ráhelyezünk egy-egy főtt tojásfehérjét, és ízlésesen megtöltjük a körözötteket.
Tetejét szeletelt zöldpaprikával díszítjük, és pirítós kenyeret adunk hozzá.

Körözöttel töltött tojás II.
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
50 dkg túró, 4 db tojás, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g piros fűszerpaprika, 1 csipet őrölt kömény, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 1 dkg só.

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félbevágjuk.
A sárgáját a túróval szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, az őrölt köményt, a finomra vágott vöröshagymát, kikeverjük és kétfelé osztjuk.
A körözött egyik felét paprikával, a másik felét finomra vágott petrezselyemzölddel színezzük.
A fél tojásokat a körözöttel megtöltjük, habzsák és csillagcső segítségével úgy, hogy adagonként egy piros és egy zöld színű jusson.
Tálaláskor a töltött tojásokat tegyük szeletre vágott paradicsomra és díszítsük szeletelt zöldpaprikával.

Körözöttes sajttorta
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
60 dkg túró, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g fűszerpaprika, 1 csomó metélőhagyma, 1 dkg só, egy csipet őrölt kömény, 35 dkg trappista sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomag Ropi.

Elkészítése:
A trappista sajtból négy szeletet vágunk.
A túrót áttörjük és a vajjal habosra keverjük, majd elosztjuk háromfelé.
Az egyik részt fűszerpaprikával, a másodikat finomra vágott metélőhagymával, a harmadikat őrölt köménymaggal és reszelt vöröshagymával ízesítjük, mindhárom tölteléket ízlés szerint sózzuk.
A kerek sajtszeleteket felváltva töltjük a háromszínű töltelékkel.
A pirospaprikás töltelékből egy keveset visszahagyunk a díszítéshez.
A kész sajttortát hűtőben kifagyasztjuk, így könnyen tudjuk szeletelni.
A szeleteket a visszamaradt túrókrémmel, petrezselyemzölddel és kisebb darabokra tört ropival díszítjük.

Körözöttes zsúrkenyér
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
1 db zsúrkenyér, 8 dkg vaj, 20 dkg körözött, 1 csomó metélőhagyma.

Elkészítése:
A zsúrkenyeret felszeleteljük, vajjal megkenjük.
A körözöttet habzsákból csillagcső segítségével a kenyérszeletekre elosztjuk.
A finomra vágott metélőhagymával díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.