Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 1

2021.07.10

Angol reggeli
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók:
25 dkg angolszalonna, 5 szál póréhagyma, 25 dkg reszelt sajt, vaj, só.
Elkészítése:
A megtisztított hagymákat 8 cm-es darabokra vágjuk.
Előveszünk egy lapos edényt, majd egy kevés vizet öntünk bele és ebbe helyezzük a hagymadarabokat.
Egy csipet só hozzáadásával, fedő alatt 500 W-on 6 percig pároljuk. Amikor elkészült, két hagymadarabot összefogunk, vékony szelet angolszalonnába tekerjük és fogvájóval összetűzzük. Előveszünk egy másik tálat, kivajazzuk, a tekercseket belerakjuk, majd megszórjuk a már előkészített reszelt sajttal.
A sütőbe tesszük és 500 W-on 3 percig sütjük.

Camembert ropogós bundában
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók 2 személyre:
2 db, egyenként, 12,5 dkg-os camembert 1 tojás, csipetnyi só és bors 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj 3 evőkanál leveles mandula, 20 dkg sárgabarackbefőtt 6 evőkanál Ketchup, csipetnyi édes-nemes pirospaprika néhány salátalevél, 1 narancs a díszítéshez
Előkészítés:
A sárgabarackot - a levét felfogva leszűrjük és lecsöpögtetjük, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük ketchuppal, pirospaprikával és egy kevés baracklével; a narancsot vékony szeletekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, és gondosan leitatjuk, vagy centrifugázzuk.

Elkészítése:
A tojást felverjük és sóval, borssal ízesítjük; a sajtot először lisztbe, majd tojásba, végül leveles mandulába forgatjuk; a bundát óvatosan, de alaposan rányomkodjuk. Egy kis serpenyőben olajat forrósítunk, és a sajtok mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük benne; majd kivesszük, és papírtörölközőn lecsöpögtetjük.
A megsült camembert-darabokat a salátalevelekkel és a sárgabarackmártással egy tányéron szépen elrendezzük.
Narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Nagyon gondosan panírozzuk, különben szétfolyhat! (Nem árt kétszer mártani a lisztbe és a tojásba!) Közepesen érett, kisméretű camembert-t használjunk, ne nagyobbat szeleteljünk föl, mert így a saját kérge is védi.

Chilis juhtúrófalatok pirítóssal
Magyar Konyha: Tekintetes juhtúró
Hozzávalók:
40 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 3 g pirospaprika, 1 kávéskanál Ínyenc Chili fűszerolaj, 1 dkg kapribogyó, fél csomó metélőhagyma, fél csomó zöldpetrezselyem, 2 db paradicsom, 1 csomó újhagyma, 8 db zsemle, só.

Elkészítése:
A juhtúrót áttörtjük, hozzáadjuk a lágy vajat és fakanállal simára keverjük.
Sóval, törött borssal, pirospaprikával és az Ínyenc Chili fűszerolajjal az átlagosnál erősebbre fűszerezzük. Vágódeszkára tesszük a kapribogyót, a metélőhagymát és a zöldpetrezselymet, majd mindhárom fűszernövényt együtt apróra összevágjuk. Az ízesített juhtúróba keverjük, majd egy üvegtál közepére ízlésesen felhalmozzuk. Szeletelt zöldpaprikával, cikkekre vágott paradicsommal és újhagymával díszítjük. 25-30 percre a hűtőszekrénybe téve kissé megdermesztjük.
A zsemléket szeletekre vágjuk és szép világosra megpirítjuk.
Az elkészített chilis túrót a frissen pirított zsemleszeletekre felkenve fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2268 kJ/ 540 kcal

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - AJÁNLATOK REGGELIKRE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta