Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 10.

2019.03.04

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

PARASZTREGGELI 04. (FARMHOUSE BREAKFAST)
Hozzávalók:
25-25 dkg karfiol, brokkoli, vörös-hagyma, borsó, zöldbab és kukorica, 1 evőkanál vaj, 90 dkg burgonya, 5,5 dl sajtmártás, 15 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
A felforrósított vajon párolja üvegesre, a szálasra vágott vöröshagymát. Dobja rá a többi (megmosott, és kisebb darabokra vagdalt) zöldségeket, valamint a borsót a szemes kukoricával, majd fedő alatt párolja a ragut puhára. Közben héjában főzze meg a burgonyát. Hámozza meg és karikázza fel. A kivajazott Remoskába rétegezze a burgonyát és a zöldséges keveréket. Legfölülre krumpli kerüljön. Locsolja a rétegek közé a sajtmártást. A tetejét szórja meg a reszelt sajttal. Zárja le a készüléket, és addig pirítsa, míg a ráolvadt sajt szépen pirosas barnára sül.

PARASZTREGGELI 05.
Hozzávalók:
20 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2- 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg főt burgonya, köménymag, só

Elkészítése:
A szalonnát vágd csíkokra vagy apró kockákra, a burgonyát hámozd meg, karikázd fel, a hagymát tisztítsd meg és azt is karikázd fel. A szalonnát süsd pirosra, reszeld bele a fokhagymát, majd szórd bele a hagymát is. Ha szép piros, add hozzá a burgonyát, szórj rá köménymagot. Nagy láng felett addig rázogasd, míg elkészül. Már tálalhatod is egy kis savanyúság vagy zöldség kíséretében.

PARASZTREGGELI 06. - NÉMET
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg főtt karikára vágott burgonya, 15 dkg csíkokra vágott húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej felkockázott hagyma, 8 tojás, só, bors

Elkészítése:
A burgonyát, hagymát, szalonnát kevés zsiradékon, erős tűzön megpirítjuk, fűszerezzük. A tojásokat habosra verjük, sózzuk, borsozzuk, egy palacsintasütőben a tojásmennyiség negyedét egyik oldalról megsütjük, majd a pirított hagymás, szalonnás burgonya negyedét elosztjuk az egyik felén, s arra ráhajtjuk az omlett másik felét. Végül egy fedővel lefedve még pár percig továbbsütjük.

PARASZTREGGELI 07.
Elkészítése:
Vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztok, (lehet vegyesen bacon, vagy császárszalonnával) majd kihalászom a zsírjából, félreteszem. A zsírba vékonyra vágott hagymát teszek, ezt barnásra pirítom, megszórom pirospaprikával, borssal. Erre teszem az apróra kockázott burgonyát, és egy két darabolt paprikát, és sózva, vagy ételízesítővel saját levében párolom. (Lehet kis vizet alátenni, ha szükséges) Mikor majdnem puha, egy paradicsomot héjától megtisztítva rádarabolok, és egy kis cikk fokhagymát teszek bele, ezzel tovább párolom, kissé lesütöm. Leírni hosszabb, mint elkészíteni. Ez az alap, erre vagy tojást ütök, és átforgatom, vagy tányérra tálalom, és tükörtojást teszek a tetejére, megszórom a kisült szalonna-darabokkal. Bőséges, kiadós reggeli, de akár gyors ebédnek, vacsorának is megteszi.

PARASZTREGGELI 08.
Hozzávalók 4 személyre:
500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomó snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különböző színű paprika, 150 g szelet főtt sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj

Elkészítése:
A krumplit héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és karikára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, darabokra vágjuk, forrásban lévő vízben, előfőzzük. A tojásokat a fűszerekkel felverjük, az apróra vágott snidlinget beleszórjuk. Egy serpenyőben az olajon a megtisztított hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük, a kockára vágott paprikát is hozzáadjuk, együtt dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. A zöldbabot hozzáöntve tovább pirítjuk. Egy másik serpenyőben a karikára vágott krumplit egy kis olajon a bacon szalonnával együtt megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, 2-3 percig sütjük. Majd ráöntjük a zöldbabos keveréket. A felvert tojással leöntjük és fedő alatt kb. 5 percig sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.