Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 12.

2019.03.28

REGGELEIKRE, UZSONNÁKRA

POZSONYI REGGELI TOJÁS
Hozzávalók:
8 szelet zsemle- vagy kenyérszelet, 8 tojás, 8 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só, egy kevés reszelt szerecsendió, olaj

Elkészítése:
A kenyérszeleteket az olajban ropogós pirosra sütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a tojásokat tükörtojásnak. Egy harmadik edényben készül a mártás. A felolvasztott vajba gyorsan belekeverjük a sajtot meg a tejfölt, és a fűszerekkel ízesítjük. A kisütött kenyerekre 1-1 tükörtojást fektetünk, forró tálra tesszük, és az átforrósított, de fel nem forralt mártással leöntjük.

PULYKASALÁTA
Hozzávalók:
60 dkg főtt pulykahús, 2 zeller, só, olaj, ecet, 1 kis üveg majonéz, 2 evőkanál tejföl, mustár, citrom, őrölt bors, salátalevél, olajbogyó, paradicsompaprika

Elkészítése:
A kihűlt, főtt pulykahúst metéltre vágom, belerakom egy tálba, és ízlés szerint megsózom. Kevés olajjal és ecettel meglocsolom, és néhány órán keresztül hűtőben tartom, közben megkevergetem. A zellert meghámozom; gyufaszálnyi darabokra vágom, tiszta konyharuhába csavarom, és azt is hűtőbe teszem. Tálalás előtt a majonéz felét tejföllel összekeverem, mustárral, citromlével ízesítem, majd beleforgatom a zellert, és a jól lecsöpögtetett pulykahúst. Nagy lapostányért megmosott, leszárított salátalevéllel kibélelek, és arra halmozom a salátát. A maradék majonézt a tetejére kanalazom, citromkarikával, olajbogyóval, paprikaszeletekkel és salátalevéllel díszítem.
Elkészítési idő:
kb. fél óra főzés és érlelés nélkül
Bármilyen maradék sovány, főtt hússal el lehet készíteni. Általában vacsorára fogyasztható, de kitűnő villásreggeli is.

REGGELI ENERGIABOMBA TURMIX
Hozzávalók:
150 ml natúr joghurt, 1 érett banán, 2 narancs csavart leve

Elkészítése:
Turmixba rakni és össze turmixolni. Sportolás előtt, vagy utána is kitűnő, de a gyerkőcöknek is jó reggeli indító.

REGGELI SZENDVICS
Hozzávalók:
1 db puffancs, puha vaj, 1 tojás, só, őrölt bors, 2 szelet bacon, 1 szelet sajt

Elkészítése:
Vágja félbe a péksüteményeket, pirítsa meg halvány sárgára a vágott felületüket, és még forrón kenje meg vajjal. Melegítsen fel közepes hőmérsékletre egy serpenyőt, és nagyon vékonyan olajozza meg. Nyissa fel mindkét végét a konzervnek, ürítse ki a belsejét, olajozza be, és állítsa a serpenyő közepére. Üssön bele a dobozba egy tojást, sózza és borsozza meg, majd takarja le egy kistányérral. Néhány percig süsse, majd késsel benyúlva vágja körbe, és vegye le a dobozt. Fordítsa meg a tojást, és a másik oldalát is süsse néhány percig. Süsse át a bacon szeleteket, és csepegtesse le. Állítsa össze a szendvicset. A puffancs aljára bacon, arra a tojás, majd a sajt és újra bacon következik. Végül fedje be a péksütemény tetejével, és tegye be a mikroba 15-20 másodpercre, hogy a sajt kissé megolvadjon.

RIZSLEVES REGGELIRE (MALÁJ RECEPT)
Hozzávalók:
1 csésze rizs, 3 csésze víz, 1/2 csésze mogyoró, 1/2 csésze ikan bilisz (hal), só

Elkészítése:
Addig főzzük a rizst, amíg szinte szétfő.
Süssük meg külön a mogyorót és külön a halat annyi olajban, amennyi ellepi.
Tálaláshoz tegyük a rizsleves kis tálkákba, majd tegyük rá a mogyorót és a halat. Szójaszósszal ízesíthetjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.