Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 17.

2019.11.23

REGGELIK

Angol reggeli
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók:
25 dkg angolszalonna, 5 szál póréhagyma, 25 dkg reszelt sajt, vaj, só.

A megtisztított hagymákat 8 cm-es darabokra vágjuk. Előveszünk egy lapos edényt, majd egy kevés vizet öntünk bele és ebbe helyezzük a hagymadarabokat.
Egy csipet só hozzáadásával, fedő alatt 500 W-on 6 percig pároljuk.
Amikor elkészült, két hagymadarabot összefogunk, vékony szelet angolszalonnába tekerjük és fogvájóval összetűzzük. Előveszünk egy másik tálat, kivajazzuk, a tekercseket belerakjuk, majd megszórjuk a már előkészített reszelt sajttal.
A sütőbe tesszük és 500 W-on 3 percig sütjük.

Camembert ropogós bundában
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók
2 személyre: 2 db, egyenként, 12,5 dkg-os camembert 1 tojás, csipetnyi só és bors 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj 3 evőkanál leveles mandula, 20 dkg sárgabarackbefőtt 6 evőkanál Ketchup, csipetnyi édes-nemes pirospaprika néhány salátalevél, 1 narancs a díszítéshez

Előkészítés:
A sárgabarackot - a levét felfogva leszűrjük és lecsöpögtetjük, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük ketchuppal, pirospaprikával és egy kevés baracklével; a narancsot vékony szeletekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, és gondosan leitatjuk, vagy kicentrifugázzuk

Elkészítés:
A tojást felverjük és sóval, borssal ízesítjük; a sajtot először lisztbe, majd tojásba, végül leveles mandulába forgatjuk; a bundát óvatosan, de alaposan rányomkodjuk. Egy kis serpenyőben olajat forrósítunk, és a sajtok mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük benne; majd kivesszük, és papírtörölközőn lecsöpögtetjük. A megsült camembertdarabokat a salátalevelekkel és a sárgabarackmártással egy tányéron szépen elrendezzük. Narancsszeletekkel díszítve tálaljuk. Tipp:
Nagyon gondosan panírozzuk, különben szétfolyhat!
(Nem árt kétszer mártani a lisztbe és a tojásba!)
Közepesen érett, kisméretű camembert-t használjunk, ne nagyobbat szeleteljünk föl, mert így a saját kérge is védi.

Chilis juhtúrófalatok pirítóssal
Magyar Konyha: Tekintetes juhtúró
Hozzávalók:
40 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 3 g pirospaprika, 1 kávéskanál Ínyenc Chili fűszerolaj, 1 dkg kapribogyó, fél csomó metélőhagyma, fél csomó zöldpetrezselyem, 2 db paradicsom, 1 csomó újhagyma, 8 db zsemle, só

A juhtúrót áttörtjük, hozzáadjuk a lágy vajat és fakanállal simára keverjük. Sóval, törött borssal, pirospaprikával és az Ínyenc Chili fűszerolajjal az átlagosnál erősebbre fűszerezzük. Vágódeszkára tesszük a kapribogyót, a metélőhagymát és a zöldpetrezselymet, majd mindhárom fűszernövényt együtt apróra összevágjuk. Az ízesített juhtúróba keverjük, majd egy üvegtál közepére ízlésesen felhalmozzuk. Szeletelt zöldpaprikával, cikkekre vágott paradicsommal és újhagymával díszítjük. 25-30 percre a hűtőszekrénybe téve kissé megdermesztjük. A zsemléket szeletekre vágjuk és szép világosra megpirítjuk.
Az elkészített chilis túrót a frissen pirított zsemleszeletekre felkenve fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2268 kJ/ 540 kcal

Csabai krokett
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók:
10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán nyersen lereszeljük.
Összekeverjük a felvert tojással, a kolbászkrémmel, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a bőrétől megfosztott és nagyon apróra vágott vagy ledarált füstölt kolbászt.
Végül beleszórjuk a sütőport is, ezután az egészet alaposan összedolgozzuk.
Nedves kézzel kis kroketteket formázunk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
Rányomkodjuk a morzsát, és 170 fokra felhevített olajban 6-8 perc alatt szép piros-ropogósra megsütjük.
A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, és salátával valamint petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk. Saláta helyett kínálhatunk mellé majonézes mártást is, ekkor hidegen tálaljuk.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.