Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 19.

2019.11.28

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Gomba tojással
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók:
tojásonként 2 deka friss gomba, fél deka vaj vagy zsír, aprított vöröshagyma, zöldpetrezselyem, töröttbors, só ízlés szerint.

Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.
Kevés vöröshagymát zsíron világosra fonnyasztunk, rátesszük a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintjük és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolgott.
Végül a felütött és elkevert tojásokat hozzáöntjük és addig sütjük, ameddig a kívánt szilárdságot eléri.
Melegített tálon tálaljuk.

Gyömbéres túrókrém
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg vaj, 4 db tojássárga, 4 dl tejszín, 15 dkg mazsola, 1 dkg gyömbér, 20 dkg porcukor.

Elkészítése:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és habosra keverjük, gyömbérrel ízesítjük.
Tejszínhabot keverünk bele és poharakba töltjük.
Tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszítjük.

Hagymás, gombás tojás
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók:
8 db tojás, 45 dkg gomba, 2 db közepes fej hagyma, vaj, fél csomó petrezselyem, Vegeta, só.

Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk, a tönk alsó végéből egy vékony szeletet levágunk, a többi részét alaposan megmossuk és a gombafejekkel együtt vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.
A petrezselymet jól megmossuk és feldaraboljuk.
Egy lapos edényt kivajazunk, és a gombát, illetve a vöröshagymát belerakjuk.
Hozzáadjuk a petrezselymet és a Vegetát, majd lefedve 5 percig 500 W-on pároljuk.
A tojásokat habosra verjük, megsózzuk és a hagymás, gombás keverékre öntjük. 6 percig 500 W-on sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.