Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 20.

2019.12.01

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Ham and eggs
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeim mIkrohullámon
Hozzávalók:
4 szelet sonka, 4 db tojás, vaj, só, pirospaprika.

Elkészítése:
A tojásokat felütjük és megfűszerezzük. Egy lapos tálat kivajazunk, a sonkát belerakjuk, és 2 percig 500 W-on sütjük. Majd kivéve ráöntjük a tojást és 3 percig 500 W-on sütjük.

Hawaii tekercs
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók:
8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefőtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése:
A kiterített sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet sajtot.
Az ananászbefőttet levétől lecsöpögtetjük, és egészen apróra összevágjuk, majd egynyolcad részét rászórjuk a sajtra.
A sonkát úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát. A "göngyöleget" hústűvel (vagy fogpiszkálóval) összetűzzük, hogy a következő munkafolyamatok közben szét ne essen.
Ezután nagyon óvatosan lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba, végül újra a morzsába hempergetjük, végül a kész, panírozott tekercseket a 180 fokra felhevített olajba tesszük.
A 4-5 perc alatt szép pirosra megsült tekercseket kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük és papírtörülközőre rakjuk.
Fehérbort és turmixolt ananásszal ízesített majonézt tálalunk mellé, amelybe belemártogatjuk.
Nagyon finom és különleges étel, amelyet friss ananásszal készítenek Hawaii szigetén.
Ünnepi étkezések alkalmával ananászbóléval vagy ananászkoktéllal együtt fogyasztják.
Kissé munkaigényes, ám különlegesen finom étel.

Ínyenckrém
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók:
10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1csomó metélőhagyma, 3 szál friss zellerzöld, fél dl tejszín, 3 dkgdarált dió, 1 csomó újhagyma, só, őrölt fehérbors és szerecsendióízlés szerint.

Elkészítése:
Egy mély tálban a tehéntúrót és a camembert sajtot áttörjük, majd a krémsajttalés a vajjal, valamint a tejföllel habverővel simára keverjük.
Hozzáadjuk afinomra reszelt retket, az apróra vágott metélőhagymát, zellerzöldet,újhagymát, valamint a darált diót.
A fűszerekkel ízesítjük, és ha sűrű, akkorkevés tejszínnel hígítjuk.
Hűtőszekrényben kb. 1 órán át állni hagyjuk. Felhasználhatjuk uzsonnára szendvicsek, étvágyfalatok készítéséhez,zöldpaprika, paradicsom, alma vagy körte töltelékeként, vagy egyszerűen barna-vagy rozskenyérre, esetleg pirított kenyérszeletekre kenve.

Kapros-túróspirÍtós
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
1 csomag tartós kenyér, 20 dkg vaj, 25 dkg kapros túrókrém, 10 dkg sajt, 4 db paradicsom.

Elkészítése:
A kenyérszeleteket megpirítjuk, vajjal és kapros túrókrémmel megkenjük.
Szeletelt paradicsomot és reszelt sajtot teszünk rá.
Sütőben megpirítjuk.

Kaszinótojás
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók:
tojásonként 1 deka vaj, késhegynyi mustár, csipetnyi só, töröttbors, tojásonként 5 deka franciasaláta talapzatnak, fél deci sűrű tartármártás.

Elkészítése:
A főtt és lehűtött keménytojásokat hideg vízben meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, sárgáját kiszedve, szitán áttörjük.
A vajat felpuhítjuk, hozzáadjuk az áttört tojássárgáját, megsózzuk, megborsozzuk, kevés mustárt és majonézt, finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá és habosra keverjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.