Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 22.

2019.12.21

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Körözött kapribogyóval
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
50 dkg túró, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg kapribogyó, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dkg só.

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a vajat, kikeverjük, sóval ízesítjük és belekeverjük a finomra vágott fűszernövényeket.
Sós kekszbe töltve, vagy hideg előételekhez töltelékként adhatjuk.

Körözött krém I.
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 cl sör, só,köménymag, pirospaprika, mustár ízlés szerint.

A juhtúrót a vajjal, a finomra vágott vöröshagymával, mustárral és azízesítőanyagokkal simára keverjük (a köménymagot késsel egy kicsit vágjuk meg),végül hozzáadjuk a sört.
Tányérra vagy tartóba helyezve, kés hegyévelformázzuk.
Felhasználása igen sokrétű.
Szendvicskészítéshez, zöldpaprika,paradicsom, valamint főtt tojás töltésére igen alkalmas.

Körözött krém II.
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók:
10 dkg tehéntúró, 10 dkgjuhtúró, 5 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, vagy egy csomó metélőhagyma, só, pirospaprika, mustár, esetleg csípős Piros Arany ízlés szerint.
Az előbbiekben leírt módon készítjük, de összetétele másféle kellemes ízt ad.
A tehéntúrót célszerű előtte áttörni.

Körözött krém III.
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 3 ajókagyűrű (ringli), vagy 1kávéskanál szardellapaszta, 1 csomó metélőhagyma, 5 cl sör, só,mustár, pirospaprika ízlés szerint.

Készítése azonos az előbb leírtakkal, de az ajókagyűrűket előzőleg villávalalaposan nyomkodjuk szét.

Körözött metélőhagymával
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélőhagyma, egy csipet őrölt kömény.

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre felmelegített vajat, sót, őrölt köménymagot és az apróra összevágott metélőhagyma 2/3-ad részét.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen, majd egy kanál segítségével golyókat formázunk belőle és a megmaradt apróra vágott metélőhagymába forgatjuk.
Tálaláskor díszíthetjük szeletekre vágott paprikával és paradicsommal.
Pirítós kenyeret adjunk hozzá.

Körözött paprikába töltve
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csipet őrölt kömény, 5 g piros fűszerpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vöröshagyma, 8 db zöldpaprika.

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és a fűszereket, habosra keverjük.
A zöldpaprikákat kicsumázzuk és az ereket eltávolítjuk.
A paprikákat egy habzsák segítségével megtöltjük a körözöttel és hűtőszekrénybe tesszük, hogy a körözött megdermedjen.
Tálaláskor a töltött paprikákat felszeleteljük, tálra helyezzük és szeletre vágott póréhagymával díszítjük.

Körözöttel töltött patisszon
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
8 db patisszon, 2 dkg só, 1 db citrom, 40 dkg túró, 1 csomó újhagyma, 5 g őrölt kömény, 20 dkg vaj, 1 dkg piros fűszerpaprika, 1 fej saláta.

Szép egyforma patisszonokat válogassunk, jól megmossuk, citromos-sós vízben megfőzzük.
A kihűtött patisszonok közepét kanállal kivágjuk.
Az átpasszírozott túróból elkészítjük a körözöttet.
Habzsák és csillagcső segítségével a patisszonokba töltjük.
Fejes salátával díszített üvegtálra tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.