Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 24.

2020.01.07

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Agglegénytál
Hozzávalók:
1 fej hagyma, 15 dkg szafaládé (lehet angolszalonna is), 2 db közepes burgonya, 2 db paprika, 1 db paradicsom, 1-2 db tojás, zöld petrezselyem

Elkészítése:
Forró olajban megpirítunk egy finomra vágott hagymát a metéltre vágott szafaládéval együtt.
Utána hozzáadunk 2 nyers burgonyát metéltre, 2 db paprikát csíkokra vágva, az 1 db paradicsomot szeletelve.
Fedő alatt hirtelen átpirítjuk, majd lassú lángon pároljuk.
Végül ütünk rá 1-2 db elhabart tojást, és addig kevergetjük, amíg megszilárdul.
Tálaláskor zöldpetrezselyemmel gazdagon meghintve tesszük az éhes szájak elé.
Uborkával és salátával fogyasszuk,de a savanyúság kérdését mindenki bízza saját magára !

Amerikai rakott kenyér
Hozzávalók:
10 szelet kenyér (kinek-kinek a megfelelő), 8 dkg vaj, 1 db fejes saláta, 15 dkg sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg majonéz

Elkészítése:
A kenyeret kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjük. Széleit levágjuk, majd megvajazzuk. A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk.
Egy kevés majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk.
Müanyag fogvájóval átszúrjuk.
Átlósan kettévágjuk.
Így két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk. A rakott kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel.
Ízesíthető még ketchuppal, worcester-mártással, vagy mustárral mustárral.

Almás krémsajt
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt, 2-3 evőkanál kefír, 10 dkg reszelt alma, 2 kávéskanál búzacsíra

Elkészítése:
Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk.
Kiválóan kenhető és ízletes.
Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta