Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 29

2020.01.30

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Sajtos körözött
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
60 dkg fűszerpaprikás körözött, 25 dkg reszelt sajt.>

A körözöttből gombócokat formálunk, reszelt sajtba forgatjuk és jól lehűtve salátalevélen tálaljuk.

Sajtos omlett
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók:
6 db tojás, 25 dkg füstölt sajt, 2 dl tejszín, majoránna, pirospaprika.>

A tojásokat felütjük, habosra verjük. >
A sajtot lereszeljük, a tojáshoz keverjük, ráöntjük a tejszínt és megszórjuk a fűszerekkel.>
Az egészet egyenletes masszává dolgozzuk.
Egy lapos tálba, melynek alját előre kivajaztuk, beleöntjük. 500 W- on 5 percig sütjük.

Sajtos-borsos körözött
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
60 dkg metélőhagymás körözött, 25 dkg reszelt sajt, 2 dkg durvára tört bors.

A körözöttbe keverjük a reszelt sajtot.
Kis gombócokat formálunk belőle, majd durvára tört fekete borsba forgatjuk.
Fejes salátalevélen tálaljuk.

Sajtos-kapros galuska
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók:
10 dkg parmezán (jellegű) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott evőkanál sütőpor 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál burgonyapehely, 1 csokor friss (vagy 1 teáskanál szárított) kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors,1 csapott teáskanál só

Elkészítése:
Mély tálban jó habosra verjük a tojásokat, beleszórjuk a fűszereket és a megmosott, finomra vágott kaprot.
A tejet is beleöntve annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamasszát kapjuk.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a burgonyapelyhet és a felolvasztott, de már nem meleg vajat.
Az egészet jól összedolgozzuk.
Tizenöt percnyi pihentetés után evőkanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk a 180 fokos forró olajba, ahol 2-3 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egyszerre csak kevés galuskát szaggassunk, nehogy összeragadjanak, mert a sülés alatt jó nagyra megnőnek.
Az olajból leszűrjük és kapros tejföllel vagy kaporral ízesített tartármártással tálaljuk.
Nagyon egyszerűen készíthető.

Sajtos-sonkás rizspogácsa
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók:
3 dl főtt rizs (maradék is lehet), 10 dkg főtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött fehér bors, teáskanálnyi csípős mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése:
A tojásokat habosra verjük és hozzáadjuk a főtt rizst.
Beleszórjuk a fűszereket, belekeverjük a nagyon apróra vágott sonkát, a megolvasztott vajat, a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát valamint a mustárt.
Az egészet jól összedolgozzuk és nedves kézzel pogácsákat formázunk belőle.
Zsemlemorzsában megforgatjuk, és a 180 fokra felhevített olajban nagyságtól függően 2-4 percig sütjük.
Szűrőlapáttal kivéve lecsöpögtetjük róla a fölösleges olajat, ezután tűzálló tálra tesszük, szorosan egymás mellé.
A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, s ezt rákenjük a sonkás rizspogácsák tetejére.
Előmelegített forró sütőbe tolva addig pirítjuk, amíg a sajt kissé színesedni kezd a tetején.
Vigyázat, nem szabad megbarnítani!
Kissé hosszadalmasan készíthető, de nagyon ízletes.

Sajttölcsérek körözöttel
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 20 dkg vaj, 1 csomag metélőhagyma, 1 fej saláta, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 dkg piros fűszerpaprika, 1 dkg só, 1/2 dkg őrölt kömény, 30 dkg sajt. A túróból zöld és piros körözöttet készítünk, metélőhagymával, illetve fűszerpaprikával színezve.
A sajtból vékony szeleteket vágunk és a körözöttet - habzsák segítségével - a tölcsér alakúra formázott szeletekbe töltjük.
A tálat tisztított fejes salátalevéllel kirakjuk, ízlésesen elhelyezzük a töltött sajtokat, retekkel és újhagymával díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta