Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 3

2018.11.15

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

ALMÁS SÜTEMÉNY A REGGELI KÁVÉHOZ
Hozzávalók:
2 dl olvasztott főzőmargarin, 2 dl méz, 2 dl enyhén összehabart tojás, 1 teáskanál vanília, 4 dl finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 2 dl joghurt, 4 dl apró kockákra vágott alma
Krém:
1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál fahéjpor, 1 dl barna cukor, 2 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítése:
Keverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúrás közben, váltakozva a joghurttal. Végül keverjük bele az almakockákat. Kanalazzuk szét a tésztát 3 db, kizsírozott, kb. 20x13x3 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a krémet.

175° C-os sütőben süssük 45 percig.
A krém hozzávalóit addig keverjük, amíg a dió egyenletesen el nem oszlik a keverékben.

AMURFILÉ TOJÁSSAL
Meleg elő- vagy reggeli főétel
Hozzávalók: 600 g amurfilé. Ha bőrös, akkor ezt a felét ropogósra sütni. 1 púpozott kávéskanál konyhasó, 2 evőkanál étolaj, 8 db tojás, fél kávéskanál piros porpaprika, 1 db nyers paradicsom, zöld saláta levele, 4 db vegyes savanyúság (uborka, cékla, zöld paradicsom, karfiol, cukkíni stb.), 250 gramm
Páchoz:
1 evőkanál paprikakrém, például "Piros arany", 1 kávéskanál mustár, fél kávékanál őrölt bors vagy csombor, 1 kávéskanál citromlé


Elkészítése:
A filé háti, belső oldalát lenyessük, és a húst 5-6 x 10-12 cm-es szeletekre szabjuk.
A húst a sóval bedörzsöljük. A páckeverékkel bekenjük a szeleteket. A csombor a borsot nem fogyaszthatók fűszere.
A filészeleteket legalább 2 órát, de jobb, ha fél napot hideg helyen a pácban tartjuk, és többször átforgatjuk. Az olajat sercegőre forrósítjuk, és a szeletek egyik oldalát pirosra, a másikat fehérre sütjük. A tojásokat kikeverjük, és a piros oldalukkal felfelé néző, forró szeletekre a serpenyőbe öntjük, és félkeményre sütjük. A sültet a paprikával megszórjuk, zöldségdarabokkal díszítjük, és mellé tálaljuk a bio garnírungot, külön tálkában.
Savanykás gyümölcslé és ásványvíz vagy félszáraz, könnyű, asztali fehérbor illik ehhez az ételhez.
Fortélyok:

1. Közvetlenül a fogyasztás előtt süssük meg, és forrón tálaljuk.
2. A halszeleteket ne lepje el teljesen a tojás.
3. Egyben vagy személyenként külön serpenyőben készülhet, a porciózás vagy a külön saját tálka őrömét választva.
4. Mivel a tojást nem sózzuk (!), a tálaláskor után ízesítendő. Erre hívjuk fel a figyelmet, mert még azt hihetik, hogy nem vagyunk szerelmesek.

BAJOR REGGELI (PARASZTREGGELI)
Hozzávalók:
6 szelet bacon, 1 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 4 db közepes burgonya, 6 tojás, fél teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, fél dl tej

Elkészítése:
Serpenyőben párolja üvegesre a felkockázott bacont. Szűrőkanállal emelje ki a pörcöt papírtörölközőre. A visszamaradt zsiradékhoz adja hozzá a vajat, és melegítse össze. Párolja üvegesre rajta a finomra vagdalt vöröshagymát. Tegye rá a meghámozott, és nagyon vékony karikákra szelt burgonyát. Süsse zsemleszínűre. Közben a tejjel verje habosra a sóval és borssal ízesített tojásokat.
Öntse rá a krumplis, hagymás ragura. Lassú tűzön süsse ízlése szerint készre.
A kisütött pörccel megszórva tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIKRE UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.