Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 31

2020.03.20

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Sonkával töltött zöldpaprika
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók:
4 szép nagy zöldpaprika , 15 dkg főtt füstölt sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db egész tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors , 1 gerezd fokhagyma, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, letörölgetjük, és a szárrészét egyenesen levágjuk.
A száron lévő paprika-kalapot leszedegetjük és apróra összevágjuk.
A paprika belsejéből eltávolítjuk a csumát és a vastagabb ereket. 2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk és apróra összevágjuk.
A harmadik tojást felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a törött borsot.
A sonkát és a füstölt szalonnát ledaráljuk vagy nagyon apróra összevagdossuk, belekeverjük a fűszeres tojásba, végül hozzáadjuk a paprikadarabkákat és a zsemlemorzsát.
A sonkás masszát beletöltjük a paprikákba.
Lisztbe, felvert nyers tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a 170 fokra felhevített olajban pirosra megsütjük (8-10 perc).
Az olajat lecsöpögtetjük róla, és meleg tálra rakjuk.
Bármilyen köret illik hozzá, de a legfinomabb gombás rizzsel és paradicsomsalátával. Egyszerűen készíthető, nagyon finom étel.

Sült sonka tojással
(ham and eggs)
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók:
kb. 18--20 deka, 8 szeletre vágott gépsonka, 8 tojás, 6 deka vaj.

Elkészítése:
Serpenyőben felhevítjük a vajat, beletesszük a vékonyra vágott sonkaszeleteket.
A szeletek egyik felét megfuttatjuk a vajban, majd megfordítjuk őket és az egész tojásokat egyenként rájuk ütjük.
Vigyázzunk, hogy a sárgájuk egyben maradjon.
Közép meleg sütőben néhány perc alatt készre sütjük.
A kész sült sonkás tojást az előmelegített tálra óvatosan csúsztatjuk rá lapátkanállal.
Ne szárítsuk ki.
A tojások sárgáinak lágyaknak kell maradniuk.
Készíthetjük tűzálló jénai tálban is, és mindjárt ebben tálalhatjuk.

Szalonnás tojás parasztosan
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 8 db tojás, 3 db zsemle, 15 dkg húsos szalonna, só, pirospaprika. 

Elkészítése:
A tojásokat felütjük, megsózzuk és habosra verjük.
A szalonnát apró darabokra vágva egy lapos edénybe tesszük és 5 percig 200 W-on olvasztjuk.
Majd ráhelyezzük az előre összedarabolt zsemlét és 3 percig 500 W-on pirítjuk.
Azután a zsemlét és a szalonnát összekeverjük és a tojást ráöntve, 6 percig 500 W-on sütjük.

Szalonnás túrókrém
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
50 dkg túró, 25 dkg kolozsvári szalonna, 1 dkg só, 1 csomó metélőhagyma, 1 csomó retek, 1 fej fejes saláta.

Elkészítése:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük, leszűrjük a zsírját és mindkettőt lehűtjük.
A szalonnapörcöt apróra vágjuk és a fagyos zsírral együtt az áttört túróhoz keverjük a sóval és a finomra vágott metélőhagymával.
Tálaláskor fejes saláta-levelekkel és díszített retekkel körítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.