Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 32

2020.04.02

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Szardíniakrém
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók:
1 doboz szardínia, 10 dkg vaj vagy Rama margarin, 2 kemény tojás reszelve, só, mustár, Piros Arany ízlés szerint.

Elkészítése:
A szardíniát olajától lecsepegtetve valamennyi anyaggal és az ízesítőkkel együtt habosra keverjük.
Felhasználási lehetőségek: kenyérre kenve,szendvicsekhez, étvágyfalatokhoz, szendvicstortákhoz, töltött tojáshoz stb.

SzicÍliai túrókrém
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 üveg olívabogyó, 3 dkg fokhagyma, 1 dkg só.
Elkészítése:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és habosra keverjük.
Az olívabogyót (ha magos, kimagozzuk) apróra vágjuk, a fokhagymát finom reszelőn lereszeljük és a krémhez keverjük.
Önálló ételként zsemleszeletekkel tálaljuk.

Tárkonyos körözött I.
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg vaj, 8 dkg póréhagyma, 2 dkg tárkonylevél, 1 dkg só, 1 dkg fűszerpaprika, 1 dl tejföl.

Elkészítése:
A túrót villával áttörjük, belekeverjük a vajat, a tejfölt, a sót és a fűszerpaprikát.
A póréhagymát és a friss tárkonylevelet finomra vágva adjuk hozzá.

Tárkonyos körözött II.
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók: 1/2 kg túró, 20 dkg vaj, 1 szál póréhagyma, 2 dkg tárkonylevél, 2 dkg só, 2 dkg piros fűszerpaprika, 2 dl tejföl.

Elkészítése:
A túrót villával áttörjük, belekeverjük a vajat, a tejfölt, a sót és a fűszerpaprikát.
A póréhagymát és a friss tárkonylevelet finomra vágva adjuk a körözötthöz.

Tejszínes, tojásos karfiol
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeim mIkró hullámon
Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evőkanál tejszín, 35 dkg főtt karfiol, vaj, só, szerecsendió, egy csomó petrezselyem.

Elkészítése:
Egy edény alját vajjal kikenjük és a megfőzött, lehűtött karfiolokat a tálba helyezzük.
A tojásokat felütjük, habosra verjük és hozzáadjuk az alaposan megmosott, felvágott petrezselymet és a tejszínt.
Megkeverjük, egy csipet sóval és szerecsendióval ízesítjük.
A masszát ráöntjük a karfiolra, az edényt lefedjük és 6-7 percig 500 W-on sütjük.

Tepertőkrém
Párkány Mihály: Családi hidegkonyha
Hozzávalók:
20 dkg libatepertő, 2 kemény tojás, 1 nagy főtt burgonya, 5 dkgvöröshagyma, 1 evőkanál libazsír, fél csomó metélőhagyma, só, őröltbors, mustár ízlés szerint.

Elkészítése:
A libatepertőt a főtt burgonyával, a kemény tojásokkal együtt ledaráljuk, és egy tálban simára keverjük a reszelt vöröshagymával és a libazsírral.
Jól megízesítjük, kúp alakban tálra formázzuk, és tetejét finomra vágott metélőhagymával meghintve a hűtőszekrényben megdermesztjük.
Friss vagy meleg,pirított kenyérszeletekre kenve egyaránt fogyasztható.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.