Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 34.

2020.04.14

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Túrókrém retekkel
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
35 dkg túró, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 2 csomó retek, egy csipet kömény (őrölve), 1 csomó metélőhagyma.

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a fűszereket, jó ízű körözöttet készítünk.
A retkeket tisztítjuk, félbevágjuk és üvegtálra helyezzük.
Habzsák segítségével minden retekre körözöttet nyomunk és finomra vágott metélőhagymával díszítjük.

Túrókrémmel töltött paradicsom
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
8 db paradicsom, 35 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélőhagyma, 1 fej saláta, fél csomag sós pálcika (ropi), 1 csipet őrölt bors.

A paradicsomokat megmossuk, felső egyharmad részüket levágjuk, a közepét kiskanállal kivájjuk.
Sóval és őrölt borssal ízesítjük a paradicsomok belsejét.
A túrót szitán áttörve a vajjal, a fűszerekkel és a finomra vágott metélőhagymával elkészítjük a túrókrémet.
Üvegtálakra salátaleveleket teszünk, erre helyezzük az előkészített paradicsomokat.
Habzsákba tesszük a túrókrémet és megtöltjük a paradicsomokat.
Félbetört ropival díszítjük.

Túrópástétom
Túróból sokféleképpen
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 10 db tojásfehérje, 2 dkg só, 2 dkg őrölt fehérbors, 15 dkg száraz sertéshús, 1 dl tejszín, 10 dkg füstölt szalonna, 3 db főtt tojás, 1/2 csomó petrezselyemzöld.

A túrót a hússal együtt többször átdaráljuk húsdarálón, majd turmixgépben a tejszínnel és a fűszerekkel, valamint a tojásfehérjével jól összedolgozzuk.
Finomra vágott petrezselyemzöldet és kockára vágott főtt tojást keverünk bele.
Szalonnalapokkal bélelt formába töltjük és sütőben pároljuk.
Lepréselve kihűtjük.
Szeletelve tálaljuk.

Túrós étvágyfalatok
Unger Károly Túróból készülő ételek
Hozzávalók:
8 db kifli, 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélőhagyma, 15 dkg sonka, 15 dkg téliszalámi, 15 dkg sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 db salátauborka.

A kifliket keresztben félcentis darabokra vágjuk.
Az így nyert kis korongokra habzsák és csillagcső segítségével túrókrémet formázunk, amelyeket sonkával, téliszalámival és sajttal felváltva díszítünk.
Díszítésként még petrezselyemzöldet és szeletelt salátauborkát is használhatunk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.