Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 37.

2020.05.05

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Agglegénytál
A dietetikus véleménye:
Nagyon könnyen készíthető, cserébe zsírosabb étel receptje.
Valóban kevés allergént tartalmaz, de a tojás miatt óvatosan bánjanak vele, érzékenyebb gyomrúak a hagymára és a paradicsomra panaszkodhatnak.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 15 dkg szafaládé (lehet angolszalonna is), 2 db közepes burgonya, 2 db paprika, 1 db paradicsom, 1-2 db tojás, petrezselyem

Elkészítése:
Forró olajban megpirítunk egy finomra vágott hagymát a metéltre vágott szafaládéval együtt.
Utána hozzáadunk 2 nyers burgonyát metéltre, 2 db paprikát csíkokra vágva, az 1 db paradicsomot szeletelve.
Fedő alatt hirtelen átpirítjuk, majd lassú lángon pároljuk.
Végül ütünk rá 1-2 db elhabart tojást, és addig kevergetjük, amíg megszilárdul.
Tálaláskor zöldpetrezselyemmel gazdagon meghintve tesszük az éhes szájak elé.
Uborkával és salátával fogyasszuk,de a savanyúság kérdését mindenki bízza saját magára !

Almás krémsajt
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt, 2-3 evőkanál kefir, 10 dkg reszelt alma, 2 kávéskanál búzacsíra

Elkészítése:
Az anyagokat kimérjük és kanállal jól összekeverjük vagy összeturmixoljuk.
Kiválóan kenhető és ízletes.
Kenhetjük a gyermek kenyerére, zsömléjére, esetleg kiflijére.

Amerikai rakott kenyér
Hozzávalók:
10 szelet pesti kenyér, 8 dkg vaj, 1 db fejes saláta, 15 dkg sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg majonéz

Elkészítése:
A kenyeret kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Széleit levágjuk, majd megvajazzuk.
A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk.
Egy kevés majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk.
Műanyag fogvájóval átszúrjuk.
Átlósan kettévágjuk.
Így két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk.
A rakott kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel.
Ízesíthető még ketchuppal, worchester mártással,mustárral.

ANGOL SÖRÖS MELEGSZENDVICS
Végy személyenként
2 szelet kenyeret, 10 dkg sajtot, 5 dkg vajat, 2-3 kanálnyi barna sört, 1 kávéskanálnyi mustárt, továbbá pirospaprikát, borsot és sót.

Elkészítése:
A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal.
Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hintsd meg kevés pirospaprikával.
Amikor a sajt is felolvadt, ezzel a masszával kend meg vastagon a kenyerek vajas felét.
Tálalás előtt a sütőben, vagy grillsütőben jól forrósítsd át a szendvicseket.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.