Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 39.

2020.06.06

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Szendvicskrémek
Almás-sajtos burgonyapástétom

Hozzávalók:
1 nagy, héjában főtt burgonya, 1 savanykás alma, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), késhegynyi őrölt szegfűszeg, ízlés szerint só, késhegynyi törött fehér bors, késhegynyi törött fahéj, csipet cukor, 5 dkg vaj (vagy margarin), fél dl tej (vagy tejszín).

Elkészítése:
A vajat keverőtálba teszem, hozzárakom a reszelt sajtot, és a fűszereket, majd a tejjel apránként habosra keverem.
Ezután hozzáadom a meghámozott és megreszelt főtt burgonyát, végül a meghámozott, kicsumázott, és lereszelt almával keverem össze.
Édeskés péksüteményre kenve, melegen és hidegen egyaránt nagyon jó.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.

Hideg- és melegszendvicsek
Almahajó

Hozzávalók 4 személyre:
2 paradicsom, 4 kisebb savanykás alma, 10 dkg baromfivirsli, 1 bagett, 1 dkg vaj, 4 dkg mandulaforgács, 8 dkg trappista sajt

Előkészítés:
A paradicsomot megmossuk, húsát kis darabokra vágjuk.
Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk.
A virsliket hosszában kettévágjuk.

Elkészítése:
A bagettet kettévágjuk hosszában, majd vízszintesen, és megvajazzuk.
Rátesszük a fél virsliket.
A grillt vagy a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk.
A bagettre szórjuk az alma- és paradicsomkockákat. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, ráreszeljük a sajtot, és a sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük (amíg a sajt megolvad).
1 adag: 1475 kJ/355 kcal

 

Burgonyakrém
Hozzávalók:
1 nagy, héjában főtt burgonya (maradék is lehet), 1 evőkanál sűrű majonéz, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka.

Elkészítése:
A meghámozott burgonyát lereszelem.
A vajat habosra keverem a mustárral, a reszelt hagymával, a majonézzel, a sóval és a borssal, majd hozzáadom a reszelt burgonyát és az almareszelő durva fokán lereszelt uborkát.
Az egészet együtt keverem még néhány percig, amíg habos, könnyű massza nem lesz belőle.
Pirított péksüteményre vagy barna kenyérszeletekre kenve tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Burgonyakrém meleg szendvicsre
Hozzávalók:
1 nagy, héjában főtt burgonya (maradék is lehet), 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, szendvicskenyér tetszés szerinti mennyiségben.

Elkészítése:
A főtt burgonyát meghámozom, lereszelem, majd összekeverem a vajjal, a reszelt hagymával és a füstölt sajttal.
Sóval, borssal fűszerezem.
Ezt a krémet mindkét oldalán előre megpirított vékony kenyérszeletkékre kenem és a grillsütőben, vagy az előmelegített forró sütőben addig pirítom, amíg színesedni nem kezd a teteje.
Vigyázat!
Nem szabad barnára pirítani, mert a sajt megkeseredhet.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.