Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 4

2018.12.06

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

BANÁNOS PANCAKES(REGGELI PALACSINTA)
Hozzávalók:
4 banán, 250 ml tej, 250 ml liszt, 1 tojás, 2 tk sütőpor, 1/2 tk só

Elkészítése:
Krumplitörőn átpasszírozzuk a banánt. A tejet és a tojást összekeverjük, a banánhoz adjuk. A keverékhez hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport és addig keverjük, amíg egy sima masszát nem kapunk. Sütés: egy teflon serpenyőben egy pici olajat forrósítunk, majd merőkanállal a serpenyő közepére teszünk egy halmot. Picit szétfolyik körülbelül 0,5 centi vastagságú lesz.
Amikor az alja aranybarna megfordítjuk.
Melegen tálaljuk, ízlés szerint sziruppal vagy cukorral.

PANCAKE (ALAPRECEPT)
Hozzávalók:
1 tojás, 250 ml liszt, 175 ml tej, 1 ek cukor, 1 ek olaj, 1 ek sütőpor, 1/4 tk só

Elkészítése:
Egy edényben, a tojást habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és csomómentesre keverjük. A sütés a banánosnál leírtak alapján. A pancake akkor jó, ha sütés közben apró hólyagokat látunk, a felszínén.
Variációk:
125 ml friss vagy fagyasztott gyümölcs.
Apróra vágott alma, körte, barack banán.
Vagy apró gyümölcsök, mint áfonya, málna, eper
"Ropogós":
125 ml apróra vágott dió vagy mogyoró, mandula, igazan csak a fantáziád szab határokat. Az alaptésztába bármit belekeverhetsz, pl. sütésálló csoki darabkákat.

BÉCSI SAJTSALÁTA
Hozzávalók:
15 dkg sajt, 1 csomag retek, 10 dkg krémtúró, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál mustár, egy-egy csomag snidling és zöldpetrezselyem, esetleg kapor, egy közepes ecetes uborka, 2 kanál olaj, kevés citromlé, só, bors

Elkészítése:
A krémtúrót elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a fűszereket, és - cseppenként, mint a majonézhez - az olajat. Nagyon apróra megvágjuk a levélfűszereket és az uborkát, és az öntethez keverjük. A sajtot és a retket legyaluljuk és összekeverjük, leöntjük a mártással.
Díszíthetjük retekkarikával, petrezselyemzölddel.
Előételnek, reggeli ételnek is ajánlható, tartalmas saláta.

BÖLLÉR REGGELIJE
Hozzávalók:
40 dkg sertésdagadó, 30 dkg sertésmáj, 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, só, majoránna, 4 tojás

Elkészítése:
A dagadót nagyobb kockákra, a májat csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a dagadót, megsózzuk, borssal fűszerezzük, és erős tűzön pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és addig pirítjuk, míg a hagyma üvegesedni kezd.
Ekkor beletesszük a májat, kevés majoránnával megszórjuk, és tovább pirítjuk.
Ráöntjük a megsózott, és elkevert tojást, és lágy rántottává sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.