Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 40.

2020.06.11

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Szendvicskrémek
Burgonyás krém

Hozzávalók:
2 nagy, főtt burgonya, 10 dkg vaj, 2 ecetes uborka, 1 teáskanál szardellapaszta, 1 fej vöröshagyma, 1 kis tubus majonéz (vagy 1 dl otthon készített majonéz), ízlés szerint mustár, só és törött fekete bors, késhegynyi curry

Elkészítése:
A frissen főtt burgonyát meghámozzuk, és az uborkával együtt lereszeljük.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a szardellapasztát, a nagyon finomra vágott vöröshagymát, a fűszereket, majd beledolgozzuk a reszelt burgonyát és a reszelt uborkát is, és végül a majonézzel jól elkeverjük.

Burgonyás pecsenyekrém
Hozzávalók: bármilyen maradék sült vagy főtt hús (csont nélkül) 10 dkg-i, 3-4 evőkanál pecsenyezsír, 1 nagy, héjában főtt burgonya (maradék is lehet), 1 evőkanál paradicsomlé, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál finomra vágott zöldhagymaszár (vagy snidling), ízlés szerint só, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

Elkészítése:
A meghámozott burgonyát és a darabokra vágott húst ledarálom, majd hozzáadom a pecsenyezsírt, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, a mustárt és az összes fűszert.
Habosra keverem, és jól lehűtve teszem az asztalra.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.

Burgonyás sprotnikrém
Hozzávalók:
1 kis doboz sprotnipástétom (füstölt halkrém), 1 nagy, héjában főtt burgonya (maradék is lehet), fél citrom leve 2 dl sűrű tejföl, 1 mokkáskanál törött, fekete bors, 1 kisebb savanykás alma. (Só nem kell bele, mert a sprotni nagyon sós!)

Elkészítése:
A sprotnipástétomot dobozából kibontva, és turmixgép poharába rakom.
Hozzáteszem a főtt, előzőleg meghámozott, lereszelt burgonyát és a meghámozott, kicsumázott, darabokra vágott almát, valamint a citromlevet, a tejfölt és a fűszereket.
Az egészet addig keverem, amíg krémszerű, egynemű, könnyű massza lesz belőle.
Meleg és hideg szendvicsre is egyaránt alkalmas.
Pikáns és finom vendégváró szendvicskrém. Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Egyszerű burgonyakrém
Hozzávalók:
1 nagy, héjában főtt burgonya, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 dl tejföl, ízlés szerint só, kevés törött, fehérbors, fél mokkáskanál őrölt szerecsendióvirág.

Elkészítése:
A vajat habosra keverem a tejföllel és a fűszerekkel, majd hozzáadom a meghámozott és megreszelt főtt burgonyát.
Addig keverem, amíg az egész egynemű masszává nem válik.
Meleg és hideg szendvicsre egyaránt kitűnő, olcsó tízórai vagy vacsorakrém.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.

Hideg- és melegszendvicsek
Almás szendvics

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
3 pohár héjától megtisztított és kockára vágott alma, 3 evőkanál méz, 1/2 pohár majonéz, 1/2 kiskanál őrölt fahéj, 1 almás-gyümölcsös kenyér, 1/2 pohár reszelt sajt

Összekeverjük az almát a mézzel, majonézzel és fahéjjal.
Felszeleteljük a kenyeret.
Minden egyes szeletre egyforma mennyiséget teszünk a töltelékből.
Sütőlemezre rakjuk.
Megszórjuk sajttal, és sütőbe tesszük.
Amikor a sajt megolvad, kivesszük.
Azonnal tálaljuk.

Almás kenyér:
Hozzávalók:
125 g zsír, 1 pohár cukor, 2 tojás, 2 pohár liszt, 1 kiskanál só, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál vaníliaolaj, 2 evőkanál sűrű tejföl, 2 pohár megtisztított és kockára vágott alma.

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-a.
Gondosan, könnyű masszává keverjük a cukrot és a zsírt.
Hozzáadjuk a tojásokat; alaposan összekeverjük.
Állandó keverés közben, kis adagokban hozzászórjuk a sóval, szódabikarbónával és sütőporral elvegyített lisztet.
Hozzáadjuk a vaníliaolajat, összekeverjük. Hozzáadjuk az almákat.
A tésztát kizsírozott formába öntjük.
55-60 perig sütjük a sütőben.
Kivesszük a sütőből, és drót alátéten hagyjuk kihűlni.

Almás-sajtos szendvics
Hozzávalók:
Hozzávalók:
3 savanykás alma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál sűrű tejföl, 1 mokkáskanál só, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt fehér bors, fehér kenyérszeletek

Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
A vajat habosra keverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a reszelt almát is.
A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket vastagon megkenjük az almás-sajtos krémmel, és előmelegített grillsütőben (vagy forró sütőben, sütőlemezen) 3-4 percig sütjük, majd salátaágyon tálaljuk

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIK - RECEPTEK REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.