Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 5

2018.12.13

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

BŐSÉG-REGGELI
(FLINKE ONBIJTEN)
Hozzávalók:
30 dkg krumpli, 25 dkg zöldbab, 5 db tojás, 1 csokor snidling, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 db sárga és piros színű paprika, 4 szelet főtt sonka, 10 dkg kockázott bacon szalonna, só, bors, olaj, 10 dkg juhsajt

Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát hámozza meg, és vágja karikákra. A zöldbabot megtisztítva aprítsa két centis darabokra, és lobogó sós vízben főzze nyolc percig, majd szűrje le. A tojásokat alaposan verje fel az ízlése szerint adagolt fűszerrel. Serpenyőben a forró olajon az apróra vágott hagymákat párolja üvegesre. A kockára vágott paprikákat is adja hozzá. Dinsztelje tovább, közben sózza és borsozza. Öntse hozzá a zöldbabot is. Másik edényben pirítsa le a karikára vágott krumplit a felkockázott bacon szalonnával együtt. Szórja rá a felkockázott sonkát. Süsse pár percig. Végül a zöldbabos keveréket és a felvert tojást ráöntve, fedő alatt süsse öt perc alatt készre.
Az apróra vagdalt metél hagymával megszórva tálalja.
Friss kenyeret és salátát adjon hozzá.

BURGONYÁS LEPÉNY REGGELIHEZ
Ezt az átlagosnál valamivel vastagabb palacsintaszerű lepényt az ún. ír reggeli mellé szokták adni.
Hozzávalók:
1/2 kg burgonya, 2 kávéskanál só, 3 dkg vaj, kb. 10-12 dkg liszt, 1 tojás

Elkészítése:
Főzzük meg a meghámozott burgonyákat. Öntsük le a vizét, és gondosan törjük össze, hogy ne maradjon benne csomós rész. Adjuk hozzá a sót és a vajat, majd gyúrjunk bele annyi lisztet, amennyit a burgonya felvesz (ez függ a burgonya nedvességétől). Lisztezett felületen gyúrjuk tovább. Szakítsunk belőle egy-egy maroknyi mennyiséget, és fél centi vastag palacsintákká nyújtsuk ki őket. Egy vékonyan beolajozott palacsintasütőben vagy serpenyőben (az utóbbi jobb) mindkét felén süssük kissé barnára (ez kb. 10-15 percig tart).
Azonnal tálaljuk, vastagon megvajazva, vagy később már hidegen, húsos bacon zsírjában süssük tovább, amíg mindenhol szép aranybarna nem lesz.

BURGONYÁS REGGELI FALAT (POTATO BRUNCH CAKES)
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 2 ek korpás liszt, 10 dkg reszelt sajt, fél tk szerecsendió, 1 tojás, 1 ek étolaj

Elkészítése:
Keverje össze a héjában főtt, meghámozva áttört és kihűlt krumplit a reszelt sajttal, a liszttel, a felvert tojással és a szerecsendióval. Olajozzon ki egy serpenyőt. Csapjon a közepébe egy kanál keveréket, kissé lapogassa el, majd mindkét oldalukon süsse aranybarnára.
Melegen fogyassza fűszeres mártással, vagy szilvalekvárral.

BURRITÓ REGGELIRE (BREAKFAST BURRITO®)
Hozzávalók 4 darabhoz:
10 dkg puha kolbász, 1 ek reszelt hagyma, 2 ek vagdalt szárított édes paprika, 4 tojás, só, bors, 4 db (20 cm-es) tortilla, 4 szelet lágy sajt

Elkészítése:
Közepes hőmérsékletre melegítse elő a grillsütőt. Közepes tálban villával nyomkodja szét a kolbászt, és adja hozzá a hagymát. Pirítsa a keveréket addig, míg a kolbász megbarnul. Tegye hozzá a vagdalt paprikát, és további egy percig pirítsa. Öntse rá a felvert tojásokat, alaposan forgassa össze és fűszerezze sóval, borssal. Melegítse össze, de már ne süsse tovább.
Mikrohullámú sütőben, 20-30 mp alatt melegítse fel a tortilla lapokat.
Vágja ketté a sajtszeleteket, és a meleg tésztalap egyik szélére tegyen két-két sajtszeletet.
Erre tegye a tojásos egyveleg negyedét. Hajtsa rá a tortilla másik felét, majd ezt is felébe.
(Az így kapott Burritónak csak negyede marad nyitott.)
Forrón tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.