Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 6.

2019.01.14

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

CSIRKEMÁJ PÁSTÉTOM 02.
Reggeli- és uzsonnaételnek, szendvicsek és hidegtálak díszítésére, töltött tojásba vagy gombába egyaránt finom.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítése:
A csirkemájat a zsíron átsütjük.
Villával elkaparjuk, a zsírjával és a fűszerekkel eldolgozzuk.

DUPLAKUKORICÁS REGGELI (DOUBLE CORN BRUNCH)
Hozzávalók:
6 tojás, 2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg konzerv kukorica, 1,2 dl tej, 1 dl kukoricaliszt, 1 dl liszt, 1 tk sütőpor, fél tk só, 1 doboz paradicsompüré, bors, majoránna

Elkészítése:
Közepes méretű serpenyőben, közepes hőfokon párolja üvegesre a vajon a finomra vágott hagymát. Közben szűrje és csepegtesse le a kukoricát. A leszűrt levet langyos vízzel hígítsa fel 2,5 decinyire, majd a kukoricaszemekkel együtt öntse a hagymára. Állandóan keverve forralja fel. Húzza le a melegről. Keverőtálban először verje fel a tejjel a tojást, majd csomómentesen forgassa bele a kétféle lisztet és a fűszereket. Öntse rá a hagymás keverékre, és tegye az edényt a 180 fokra előmelegített sütőbe. Negyedóra múlva locsolja rá a paradicsompürét, majd újabb 10 perc alatt süsse készre a lepényt.
Felvágva, forrón tálalja.

EPRES BANÁN
Hozzávalók:
5 dkg eper, egy kisebb banán, 1.5 dl zsírszegény tej, méz, ha szükséges

A gyümölcsöket a tejjel, és a mézzel összeturmixoljuk. Tápláló ital, reggelire, uzsonnára gyorsan elkészíthető.

FONOTT KALÁCS
Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg liszt, 10 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás, 5 dl tej, 5 dkg mazsola, 1 cs sütőpor

Elkészítése:
Lágy kalácstésztává dagasztjuk a vajat, cukrot, tojást a liszttel, kevés sóval és annyi tejjel, amennyit kíván. Hozzáadjuk a tejben áztatott mazsolát, a kevés liszttel elkevert sütőport, és jól átgyúrjuk. A lágy tésztát gyerekcsukló vastagságúra sodorjuk, összefonjuk, és tojással bekenjük. Azonnal sütőbe tesszük, és szép pirosas-barnára sütjük.
Kelesztett tésztából is készíthetjük ekkor természetesen sütőpor nélkül.
Tejeskávé, kakaó, tej, de tea mellé is kiváló reggeli falat.

FÜVES TOJÁS
Hozzávalók személyenként:
2 tojás, egy kávéskanál finomra vágott zöld-fűszer (petrezselyem, zeller, snidling, zsálya, mustárlevél, korianderlevél, sóskalevél, vagy ízlés szerinti keverék, amelybe kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot is tehetünk), csipetnyi őrölt fehérbors és szerecsendió, só

Elkészítése:
A tojásból lágy tojást főzünk, előmelegített csészébe ütjük, hozzákeverjük a sót, borsot, szerecsendiót, tetejére szórjuk a zöld-fűszert.
Forrón tálaljuk.
Kitűnő előétel, de reggeli- vagy uzsonnaételnek is adhatjuk.
Néhány szem főtt burgonyát adhatunk hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
REGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.