Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉDES FŐÉTELEK - ÉDES RIZSEK - FELFÚJTAK, SZUFLÉK 2

2018.10.06

ÉDES FŐÉTELEK

ALMAFELFÚJT 04.
Hozzávalók:
50 dkg tisztán mért alma, 4 tojás, 15 dkg porcukor, 4 dkg vaj vagy margarin, 4 dl tej, 4 dkg liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1-1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj és őrölt fahéj, csipet só, 1 dkg vaj a forma kenéséhez, a díszítéshez és a tálaláshoz mirelit málna és csokoládémártás

Előkészítése:
a meghámozott, kicsumázott és kis kockákra vágott almát, tűzálló tálba teszem, kevés cukorral meghintem, és a forró sütőben üvegesre párolom. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a fehérjéből kemény habot verek.
Kivajazok négy kisebb formát, és beleszórom a zsemlemorzsát.

Elkészítése:
ha a mártás már nem forró, belekeverem a párolt almát és a fűszereket. Ezután adom hozzá a tojássárgás cukrot, végül beleforgatom a tojáshabot. A felfújt masszát a formákba töltöm, a tetejét simára egyengetem, majd előmelegített forró sütőbe tolom, és közepes lángon 35-40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e már.
Még tűzforrón melegített tálra borítom, és fagyos málnával megrakom.
Csokoládémártással vagy olvasztott csokoládéval meglocsolom.

ALMAFELFÚJT 05.
Elkészítése:
10 deka rizst cukros vaníliás tejben puhára főzök és kihűtöm. 5 tojássárgát, 10 deka vajat, 12 deka cukrot habosra keverek, összekeverem a hideg rizzsel, 4 darab vékony szeletekre gyalult almával, 5 deka morzsával és az 5 tojás habjával. Vajjal kikent, morzsával meghintett formába öntöm a keveréket, jól elzárom és egy óráig főzöm.
A vízből kivéve 5 percig lezárva az asztalon hagyom, akkor tálra borítom és tejsodót tálalok mellé mártásos csészében.

ALMAFELFÚJT 06.
Elkészítése:
4 jó nagy almát meghámozva, összevagdalva puhára főzzük, ízlés szerint cukorral, kevés fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Áttörjük tejben áztatott 2 zsemlével, majd belekeverünk 2 tojássárgáját, 5 dkg vajat és végül 2 tojásfehérje kemény habját. Kikent, meghintett formában megsütjük.
Tálaláskor fahéjas cukorral hintjük meg.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ÉDES FŐÉTELEK - FELFÚJTAK, SZUFLÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.