RIZSES LEXIKON - ÉDES RIZSEK 1.

Gyümölcsös rizsfelfújt
Hozzávalók:
15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümölcs vagy kompót, 1 púpozott ek. kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.
Elkészítése:
A megmosott rizst annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni, egy kicsit megsózzuk, és ha a vizet magába szívta, ráöntjük a tejet, közé keverjük a vajat. Egész kis lángon addig főzzük, míg a tejet a rizs magába nem szívta.
A tojássárgájákat, 20 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, s óvatosan beleforgatjuk a teljesen kihűlt tejberizst. A massza felét kivajazott, zsemlemorzsával megszűrt tűzálló tálba öntjük, rá simítjuk a gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fahéjjal.
A maradék rizst a kakaóval összekeverjük, és a gyümölcsre terítjük.
Közepesen meleg sütőben, kb. 35-40 percig sütjük. Málnaszörppel vagy hígított baracklekvárral kínáljuk.

RIZSES LEXIKON - ÉDES RIZSEK
Szerző:



