Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 10.

2018.08.15

SAJTOS RECEPTEK

KIJEVI CSIRKEMELL 03.
Hozzávalók:
csirkemell, só, törött bors, őrölt kömény, fokhagyma, áztatott zsemle (csirkemellenként 1 db), fűszervaj trappista sajt olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A csirkemellet lebőrözzük és kifilézzük, ledaráljuk. Sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk az áztatott kinyomkodott zsemlét. Tojás nem kell hozzá. Jól összekeverjük fasírtmasszához hasonló masszát kapunk. A masszából kis adagokat kezünkbe veszünk és ellapítjuk, a közepébe teszünk a fűszervajból és egy kb. mokkacukor nagyságú trappista sajtot. Gombóccá formáljuk. Szikkadt zsemlét kis kockára vágunk, és egy tálcán elterítjük. A gombócokat a zsemlyekockákban megforgatjuk, hogy tüskésen ráragadjanak, kicsit a kezünkkel rá is nyomkodjuk. Nagyon forró bő olajban úgy sütjük ki, mint a rántott húst, forgatva, hogy minden oldala szép ropogós piros legyen. A fűszervajat magunk is elkészíthetjük.
A vajat, az apróra vágott zöldpetrezselymet, sót, borsot, pirospaprikát jól összekeverjük és lehűtjük.

KÖRTE SAJTTAL
Elkészítése:
Tálaljunk sajttal szép, érett, leves körtéket. A sajt lehet keményebb fajta is (ementáli, trappista), de jobb, ha zsírosabb, puhább sajtot veszünk (Camembert, Brie stb.)
A nyers gyümölcs és a sajt elősegíti a zsíros ételek megemésztését.

LECSÓS PIZZA
Hozzávalók:
Fél kg pizzatészta, 30 dkg kész lecsó, 15 dkg szalonna, 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:
A tésztát beleterítem a tepsibe, majd ráterítem a lecsót. Megszórom reszelt sajttal, és a tetejére, kakastaréjra vagdalt vékony szalonnaszeleteket teszek. Forró sütőben készre sütöm. Sok fiatal főleg egy sörözés kedvéért tér be egy pizzériába.
Az ő kedvükért találták ki a fokhagymás pizza-kenyeret, amely olcsó és nagyon jól lehet rá inni.

Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.