Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 12.

2019.01.31

SAJTOS RECEPTEK

Körtés-sajtos szendvics
Hozzávalók:
4 szelet szendvicskenyér, 4 fél körtebefőtt, 4 dkg parmezán jellegű sajt, 2 kis henger krémsajt, 1 tojássárgája, 4 karika ananász, 8 szem meggybefőtt.

Elkészítése:
A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk. A krémsajtot a tojássárgájával és a lereszelt parmezán jellegű sajttal elkeverjük. megkenjük vele a kenyérszeleteket, és azok közepére egy-egy lecsepegtetett körtebefőttet teszünk, amelyet vastagon bevonunk ízesített sajtkrémmel. Sütőbe téve átforrósítjuk, és kissé megpirítjuk a sajtot a tetején.
Ananászcikkekkel és meggybefőtt szemekkel díszítjük.

Különleges sajtkrémmel töltött hideg paradicsom Hozzávalók:
paradicsom 8 dkg, paradicsompüré 5 dkg, sonka 15 dkg, Pannónia sajt 15 dkg, fejes saláta 1/4 fej, só, őrölt fehérbors, oregánó

Elkészítése:
Az egyforma nagy paradicsomokat kiválogatjuk. Néhány másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük - így bőrét könnyen eltávolíthatjuk. A bőrétől megtisztított paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kikaparjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek. Belsejüket gyengén megsózzuk, és egy kevés őrölt fehér borssal meghintjük. További felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük. A paradicsompürét, a finomra vágott vagy darált sonkát és a reszelt sajtot összekeverjük, megsózzuk és oregánóval fűszerezzük.
Ezt a tölteléket ízlésesen a paradicsomokba töltjük, a paradicsomok levágott kalapját visszahelyezzük, majd hűtőbe téve, jól lehűtjük.
Megmosott és leszárított salátalevelekre tálaljuk, pirítós kenyeret adunk mellé.

Lauraine
Hozzávalók:
Tetszés szerinti omlós tészta, 10 dkg gomba, 10 dkg sült sertéshús vagy füstölt főtt sonka, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, só.

Elkészítése:
Magas falú tepsit 1 cm vastagon omlós tésztával beborítunk, majd félig megsütjük. Vajban apróra vágott gombát párolunk, a tésztára tesszük, erre darált húst vagy főtt sonkát teszünk.
Jól meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőben közepes lángon megsütjük.

Lazacos melegszendvics
Elkészítése:
Zsúrkenyeret vékony szeletekre vágunk, és tejben gyorsan megforgatunk. Két szelet kenyér közé egy szelet szintén tejben megáztatott füstölt lazacot teszünk. A szendvics tetejét megszórjuk reszelt sajttal és vajdarabkákkal. Kizsírozott vagy kivajazott tepsiben sütőben megsütjük.

Leveles tészta
Hozzávalók:
10 dkg túró, 10 dkg liszt 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, só, pirospaprika.

Elkészítése:
A túrót, lisztet, vajat és a sót gyorsan összegyúrjuk, majd 1 órára hideg helyre tesszük a tésztát. Utána 3 mm vastagra kinyújtjuk. A reszelt sajtot, a paprikát és a tojást összekeverjük, a keveréket a kinyújtott tésztára kenjük. Összegöngyöljük, mint a beiglit, és 1 cm-es darabokra vágjuk.
Ezeket a csigákat kivajazott tűzálló tálba rakjuk, és 15 percig pihentetjük, majd 400 W teljesítménnyel 10 percig sütjük.

Luca féle csirke
Hozzávalók:
1 csirke, 2 doboz tejföl, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, só, pirospaprika, bors, majoránna, ételízesítő, 3-4 ek. liszt, 5 dkg vaj, 2 ek. olaj.

Elkészítése:
A feldarabolt csirkét besózzuk, és állni hagyjuk. A tepsit vajjal kikenjük. Liszttel a fűszereket összekeverjük, és a húst beleforgatjuk, majd a tepsibe lerakjuk. A vöröshagymát a lerakott húsra karikázzuk, majd a fokhagymát is rárakjuk. A tejfölt összekeverjük az olajjal, és a csirkére öntjük.
A reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük.
Krumplipürét vagy rizst adunk hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.