Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 13.

2019.03.16

SAJTOS RECEPTEK

Makaróni háziasan
Hozzávalók:
makaróni 25 dkg, vaj 8 dkg, reszelt Pannónia sajt 20 dkg, ketchup 1 dl, só

Elkészítése:
A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A forró tésztát lábasba öntjük, apró vajdarabkákat teszünk rá, majd rászórjuk a reszelt sajt felét. Nem keverjük meg, csak fedővel letakarva jól összerázzuk. Tálra borítjuk, tetejére öntjük a ketchupot és meghintjük a maradék reszelt sajttal. Párolt szárnyas-, sertés- és marhahúsokhoz kitűnő köret.

Makaróni leves
Elkészítése:
Egy pár szál makarónit sós vízben puhára főzünk, leszűrjük, s apró egyforma darabkákra vágjuk. Vajból kevés liszttel vékony rántást készítünk, két kanál parmezán sajtot s egy kis paprikát teszünk még hozzá és csont, vagy húslevessel felöntve, megsózva jó ideig főzzük. Mielőtt tálalnánk, keverünk bele egy kanál tejfelt, az összevagdalt makarónit s reszelt parmezánt kis tányérkán adunk még hozzá.

Mandarinos sajtkoktél
Hozzávalók:
majonéz 12 dkg, tejszín 5 cl, porcukor 2 dkg, Göcseji natúr sajt1 5 dkg, citrom 1 db, mandarin 2 db, fejes saláta 1/2 fej, reszelt Pannónia sajt 5 dkg, só, fehérbors

Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, majd sóval, porcukorral, citromlével és őrölt fehér borssal ízesítjük, és nagyon jól összekeverjük. A Göcseji sajtot és a meghámozott almát kis kockákra vágjuk. A mandarint megtisztítjuk, és gerezdekre szedjük. Az így előkészített anyagokat a majonézes öntetbe keverjük. A megmosott fejes saláta leveleket metéltre vágjuk, és a kehely poharak aljára elosztjuk. Rátesszük az elkészített koktélt, tetejét egy-egy mandarin gerezddel és kevés reszelt sajttal díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Mágnáskáposzta
Elkészítése:
Tányér nagyságú káposztának a torzsáját vigyázva kivágjuk, és kanál segítségével kivájjuk a belsejét, úgyhogy öt-hat levél épen maradjon kívülről. A kivájt káposztát összevágjuk, és zsírban pároljuk, mint a tésztához szokás. Az alatt fél kiló sertéshúst megdarálunk, és a kihűlt párolt káposztával összekeverjük, hozzáadva két tojást, sót, borsot, ízlés szerint és megtöltjük a kivájt káposztát. A torzsa helyét levelekkel beborítjuk és szalvétába kötve, forró vízbe tesszük, és másfél óráig főzzük. Ha kész, jól lecsurgatjuk, tálra tesszük, lefelé borítva a nyílást, parmezán sajtot hintünk rá és forró vajat adunk hozzá.

Májas-sajtos melegszendvics
Elkészítése:
A szárazon megpirított kenyérszeleteket kend meg egy leheletnyi vajjal, majd bővebben (konzerv) májkrémmel, teríts le vékony szelet óvári sajttal, a tetejét csepegtesd meg vajjal és grillsütőben süsd pirosra.

Mediterrán csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell 60 dkg, füstölt szalonna 8 dkg, vöröshagyma 15 dkg, fokhagyma 1 gerezd, olaj 5 cl, paradicsompüré 10 dkg, Pannónia sajt 10 dkg, zsálya, kakukkfű, levespor, őrölt bors, só

Elkészítése:
A csirkemellről a bőrt eltávolítjuk, és a kicsontozott húst enyhén kiverjük. Kevés sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A zsályát megmossuk, a leveleket lecsipkedjük. Néhány zsályalevelet a csirkemellekre helyezünk, majd 2-2 szalonnaszelettel körbetekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A hústekercseket megforrósított olajon körös-körül elősütjük. A serpenyőből kivéve sózzuk, borsozzuk. A visszamaradt zsiradékon az apró kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a kakukkfüvet, sóval, borssal, levesporral ízesítjük és összeforraljuk. A paradicsommártást egy tűzálló tálba öntjük, belehelyezzük a csirkemelleket, majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután megszórjuk a lereszelt Pannónia sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük. Párolt rizzsel fogyasztjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.