Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 14.

2019.06.30

SAJTOS RECEPTEK

Mediterrán rántott csirke
Hozzávalók:
csirke 1,2 kg, olaj 3 dl, citrom 1/2 db, zöldpetrezselyem 1/2 cs. liszt 10 dkg. tojás 2 db, Pannónia sajt 10 dkg, zsemlemorzsa 10 dkg, őrölt bors, só

Elkészítése:
Zománcozott vagy porcelánedénybe olajat teszünk, citromlével összekeverjük, majd sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
Beletesszük a feldarabolt csirkét, és hűtőszekrényben 4-5 órán keresztül érleljük.
Néhányszor megforgatjuk, hogy a páclé mindenhol egyformán érje.
Miután a pácléből kiemeltük, lecsöpögtetjük, lisztbe, felvert tojásba és 10 dkg reszelt Pannónia sajttal összekevert zsemle-morzsába bundázzuk.
Felhevített olajban, mérsékelt tűzön, lefedve készre sütjük.
Köretnek sült hasábburgonyát adunk hozz

Meleg sajtmártás
Hozzávalók:
2,5 dl fehérbor, 2dl besamelmártás, 1 kávéskanál citromlé, 20 dkg ementáli sajt, egy csipetnyi cayenne-i bors, 3-4 evőkanál tejszín.

Elkészítése:
A bort a citromlével felfőzzük, hozzáadjuk a besamelmártást, jól elkeverjük. A káposztareszelőn megreszelt sajtot hozzáadjuk, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg teljesen krémszerű nem lesz.
A cayenne-i borssal fűszerezzük, a tejszínnel finomítjuk.
A sajtot azért kell káposztareszelővel lereszelni, mert így olvad megfelelően a boros, meleg folyadékban.

Melegszendvics párizsis krémmel
Hozzávalók:
25 dkg párizsi, 2 evőkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 kiskanál paradicsompüré, pirított kenyérszeletek, kígyóuborka, sajt.

Elkészítése:
A párizsit ledaráljuk és a tejföllel, a mustárral, a vajjal és a paradicsompürével összekeverjük.
A pirított kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, kígyóuborka karikákat rakunk rá, és beborítjuk őket sajt szelettel. 600 W-tal 1 percig sütjük.

Mozaikkenyér

Elkészítése:
Vágjuk le egy zsúr- vagy büfékenyér két végét, villával vájjuk ki a belét, de ügyeljünk rá, hogy a kenyér héját ne sértsük meg.
Az üregbe töltsük bele az alábbi tölteléket: 12 dkg habosra kevert vajban elnyomkodjuk egy kemény tojás sárgáját.
10 dkg sonkát, 12 dkg főtt marhanyelvet, 7,5 dkg sajtot apróra vágunk, összekeverjük fél kávéskanálnyi kapribogyóval, 2,5 dkg dióval, kevés szardellapasztával, mustárral, sóval, borssal.
A masszával megtöltött kenyeret hűtőszekrénybe tesszük, mert tálaláskor csak akkor tudjuk szépen szeletelni, ha kifagy.
A vékony szeleteket tálra tesszük, s hogy még szebb legyen, töltött paradicsommal díszítjük.

Töltött paradicsom

Elkészítése:
Szép, kemény paradicsomoknak belét kivájjuk, az üregbe reszelt sajtot szórunk, beleteszünk egy félbevágott kemény tojást a lapos felével felfelé.
Megsózzuk, megpaprikázzuk, és gazdagon meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és snidlinggel.

Narancsos rizs tengeri hallal
Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak előfőzött rizs (gyorsrizs), 40 dkg tengeri halfilé, 2 nagy narancs, 10 dkg póréhagyma, 10 dkg kemény sajt, 2 dl tejszín, 1 dl majonéz.

Elkészítése:
1. A rizst megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A tengeri halat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, és apró darabokra vágjuk.
3. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héja se maradjon rajta, és kockákra vágjuk. A póréhagymát megmossuk, karikákra vágjuk, a sajtot felkockázzuk.
4. A tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a majonézzel.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és leöntjük a tejszínes öntettel.
Ha egy kicsit állni hagyjuk, akkor a póréhagyma ízesebbé teszi.
Munka: kb. 20 perc.
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.