Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 15

2019.07.09

SAJTOS RECEPTEK

Almás sajtpuding
Hozzávalók:
Pannónia sajt 30 dkg, alma 2 db, tojás 4 db, rizsliszt 5 dkg, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, curry, szerecsendió, őrölt fehérbors, só

Elkészítése:
A Pannónia sajtot lereszeljük, és 5 dkg-ot félreteszünk.
A tojások sárgáját a tejjel, a rizsliszttel és a fűszerekkel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lereszelt almát és a 25 dkg sajtot.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a sajtos masszához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Kivajazott tűzálló tálba öntjük, a tálat vízzel telt tepsibe állítjuk.
Közepesen meleg sütőbe tesszük, és addig gőzöljük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad rá.
Közben a tejfölt megsózzuk, a maradék 5 dkg reszelt Pannónia sajttal összekeverjük, és a megsült sajtpudingra öntjük.

Amerikai sajtos-gyümölcsös pulykamell toaston
Hozzávalók:
Pulykamell 40 dkg, vaj 8 dkg, liszt 3 dkg, pirítós kenyér 4 szelet, ananász 4 karika, Pannónia sajt 10 dkg, gyömbér, őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük egy kevés őrölt fehér borssal, és lisztbe mártjuk.
Serpenyőben vajat hevítünk és megsütjük benne a hússzeleteket.
A pirítós kenyereket vékonyan megkenjük vajjal, ráhelyezzük a húst, meghintjük reszelt gyömbérrel, majd a tetejére teszünk egy-egy ananászkarikát.
Mindegyik kenyérszeletet beborítjuk egy-egy sajtszelettel, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején.

Amerikai sajtos meleg-szendvics bacon szalonnával
Hozzávalók:
Pannónia sajt 15 dkg, tejföl 1 dl, tojás sárgája 1 db, kenyér 8 szelet, bacon szalonna 15 dkg, olaj 3 cl, pirospaprika, só

Elkészítése:
A lereszelt sajtot a tejföllel, sóval, kevés pirospaprikával egy lábasba tesszük és gyenge tűzön, folytonos keveréssel sűrű péppé főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd az elkészített sajtkrémmel megkenjük.
A hajszálvékonyra szeletelt bacon szalonnát egy kevés olajban kissé megsütjük.
Mindegyik sajtos kenyérre teszünk belőle.
Forró sütőbe tesszük, és 1-2 perc alatt jól átmelegítjük.

Amerikai sajtos marha Steak
Hozzávalók:
Marhahús 80 dkg, tej 1 dl, zsemle 1 db, liszt 3 dkg, olaj 1 dl, tejszín 2 dl Pannónia sajt 12 db, gyömbér, oregánó, őrölt bors, só

Elkészítése:
A sovány marhahúst finom tárcsán keresztül kétszer ledaráljuk.
Hozzáöntjük a tejet és összedolgozzuk.
Belekeverjük az áztatott és jól kicsavart zsemlét.
Sóval, őrölt borssal, reszelt gyömbérrel, oregánóval fűszerezzük. Egyforma nagy pogácsákat formálunk belőle.
Liszttel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés forró olajban kisütjük.
Ezután az olajba öntjük a tejszínt, beleszórjuk a reszelt Pannónia sajtot és megsózzuk.
A kisült pogácsákat sorban visszahelyezzük, és fedővel letakarva néhány percig gyenge tűzön pároljuk.
Saját mártásával leöntve tálaljuk, tört burgonyát vagy párolt rizst adunk mellé.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.