Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 17

2020.03.11

SAJTOS RECEPTEK

Pannónia csirkemell vörösboros meggyszósszal
Hozzávalók:
Lebőrözött, filézett csirkemell 2 dl, reszelt Pannónia sajt 15 dkg, tojás 1-2 db, olaj 1 cl, őrölt szerecsendió, őrölt bors, só, meggy 40 dkg, fokhagyma 4 gerezd, cukor 3 dkg, ribizli-dzsem 5 dkg, száraz vörösbor 1.5 dl, étkezési keményítő 1 dkg, Cayenne bors,

Elkészítése:
A húsból 8 szép szeletet formázunk, kissé kiverjük, sóval és borssal bedörzsöljük.
A sajtot összekeverjük a felvert tojással, és szerecsendióval fűszerezzük.
A masszát rákenjük a hússzeletekre, feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük.
Beolajozott alufóliába csomagoljuk.
Tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük.
Az utolsó 5 percre kibontjuk a batyukat, hogy a hús leve elpárologjon, besűrűsödjön.
Közben a magozott meggyet összeturmixoljuk.
A dzsemmel és a cukorral összekeverjük, fokhagymával és Cayenne borssal ízesítjük.
Felforraljuk, és 5 percig főzzük.
Végül beleöntjük a borral simára kevert keményítőt, és éppen csak felforraljuk.
A kész húsból kivesszük a fogvájókat és a szósszal körülöntve, petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.

Pannónia palacsinta
Hozzávalók:
Palacsinta 8 db, vaj 5 dkg, Pannónia sajt 25 dkg, snidling 11/2 csomó, olajbogyó 3 dkg, köménymag, szerecsendió, só

Elkészítése:
A vajat, 20 dkg reszelt Pannónia sajtot, a sót, az apróra vágott snidlinget, a köményt és a szerecsendiót simára keverjük.
8 db palacsintát készítünk, a sajtkrémmel megkenjük, majd háromszögűre hajtva tűzálló tálba fektetjük őket.
A maradék reszelt Pannónia sajttal meghintjük, olajbogyóval, snidlinggel díszítjük.
Előmelegített sütőben 5 perc alatt gyengén átsütjük.

Pannónia pogácsa
Hozzávalók:
Főtt, áttört burgonya 30 dkg, liszt 40 dkg, libazsír 10 dkg, tojás 2 db, élesztő 3 dkg, tej 1 dl, darált tepertő 15 dkg, Pannónia sajt 15 dkg, só

Elkészítése:
A burgonyát, a lisztet, a libazsírt és egy tojást a kevés langyos tejben felfuttatott élesztővel összegyúrok.
Lisztezett gyúró-deszkán 1,5 cm vastag lappá nyújtom, rákenem a darált tepertőt és meghintem a reszelt sajt 1/3-ával.
Összehajtogatom, és 1 órát pihentetem.
Ismét kinyújtom, meghintem a reszelt sajt második 1/3-ával és 1 órát pihentetem.
Legvégül 2 cm vastagra nyújtom, bevagdosom, tojással megkenem, rászórom a maradék reszelt sajtot, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A tepsiben még fél órát pihentetem.
Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütöm.

Pannónia sajtkörözött
Hozzávalók:
Vaj 7 dkg, Pannónia sajt 10 dkg, mustár 3 dkg, Piros Arany 3 dkg, vöröshagyma 5 dkg, citrom 11/2 db, őrölt bors, só

Elkészítése: A fűszerekkel és a reszelt sajttal habosra keverjük a vajat. Legalább néhány órán át hűtőszekrényben tartjuk, így az ízek összeérnek és a körözött állaga keményebb lesz. Ha a fenti fűszereken kívül fél teáskanál őrölt köményt is teszünk hozzá, más karakterű ételt kapunk. Fehér kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk. Jól használható hidegtálakhoz, kitűnő reggeli vagy vacsoraétel.

Pannónia sajtkrémes felfújt
Hozzávalók:
Burgonya 1 kg vaj 12 dkg, tojás 4 db, tejföl 4 dl, Pannónia sajtkrém10 dkg, liszt 2 dkg, reszelt Pannónia sajt 12 dkg

Elkészítése:
A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük.
Hozzáadjuk a 10 dkg vajat, megsózzuk, és jól összedolgozzuk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a Pannónia sajtkrémet.
Végül lazán belekeverjük a tojások felvert habját.
Vajjal kikent, lisztezett formába tesszük és vízfürdőbe állítva, sütőben kb. 40 percig pároljuk.
Amikor elkészült, tálra borítjuk, tortaszerűen négyfelé vágjuk, és reszelt sajttal meghintjük.
Sült szárnyas húsokhoz kitűnő köret, de vacsorára önállóan is fogyasztható.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.