Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 18

2020.04.12

SAJTOS RECEPTEK

Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke
Hozzávalók:
Csirke 1.2 kg, zsír 8 dkg, liszt 5 dkg, vöröshagyma 12 dkg, paradicsompüré 3 dkg, fehérbor 2 dl, Pannónia sajt 12 dkg, sonka 10 dkg, tejföl 2 dl, bazsalikom, só;

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk és megsózzuk.
Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott csirkedarabokat szép pirosra sütjük, majd egy mélyebb tűzálló tálba helyezzük.
A visszamaradt zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a fehérborral és egy kevés vízzel felengedjük.
Megsózzuk, és tört bazsalikommal fűszerezzük.
Néhány percig forraljuk, majd a csirkére öntjük.
Fedővel letakarva, mérsékelt tűzön addig pároljuk, ameddig a csirke megpuhul.
Rászórjuk az apró kockákra vágott Pannónia sajtot és sonkát, hozzáöntjük a tejfölt, és 2-3 percig forraljuk.
Párolt rizzsel és fejes salátával tálaljuk.

Pannónia sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók:
Csirkemell 4 db, Pannónia sajt 12 dkg, vaj 6 dkg, liszt 5 dkg, tojás 2 db, zsemlemorzsa 15 dkg, olaj, só, szerecsendió;

Elkészítése:
A kicsontozott csirkemellről a bőrt eltávolítjuk.
Vékony pengéjű késsel a hús közepébe beleszúrunk, és akkora üreget vágunk benne, hogy tölthető legyen.
A sajtot lereszeljük és összegyúrjuk a vajjal.
Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A sajtos tölteléket elosztjuk négy egyenlő részre, és a csirkemelleket ezzel betöltjük.
A nyílást hústűvel vagy fogvájóval betűzzük.
A hússzeleteket megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk.
Bő, forró olajban megsütjük.
Vajas zöldborsóval, rizibizivel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Pannónia sajtsaláta
Hozzávalók:
Majonéz 1 tubus, tejföl 4 dl, fehérbor 2 cl, porcukor 2 dkg, mustár 3 dkg, citrom 1 db, Pannónia sajt 20 dkg, alma 2 db, zöldpetrezselyem 1.5 cs., só;

Elkészítése:
A majonézt, a tejfölt és a bort jól összekeverjük, majd sóval, porcukorral, citromlével és mustárral ízesítjük.
A sajtot és az almákat kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk és hozzákeverjük az elkészült salátaalaphoz.
Még egyszer alaposan átforgatjuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt almakarikákkal, petrezselyemmel, reszelt Pannónia sajttal díszítjük.

Paradicsomos római rizs
Hozzávalók:
Rizs 25 dkg, Pannónia sajt 20 dkg, vaj 6 dkg, paradicsommártás 3 dl, só;

Elkészítése:
A megtisztított és megmosott rizst bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, langyos vízzel jól leöblítjük és lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, kevés sóval meghintjük és megszórjuk reszelt Pannónia sajttal.
Erre egy réteg főtt rizst teszünk, majd ismét reszelt sajtot. Kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Ezt a rétegezést folytatjuk addig, amíg a rizs elfogy.
Tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és ráöntjük a paradicsommártást.
Előmelegített sütőben átforrósítjuk.
A sütés ne tartson tovább 4-5 percnél, ennyi idő elég a sajt olvadásához.
Birkahúsokhoz, báránysültekhez kiváló köret.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.