Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 19

2020.07.04

SAJTOS RECEPTEK

Paradicsomos sajtos rizs
Hozzávalók:
Rizs 25 dkg, füstölt szalonna 5 dkg, zsír 5 dkg, vöröshagyma 5 dkg, paradicsom 40 dkg, zöldpetrezselyem 1 cs. reszelt Pannónia sajt 15 dkg, őrölt bors, só;

Elkészítése:
A szokásos módon párolt rizst készítünk.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk.
Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
Ekkor beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és a serpenyő rázogatásával 2-3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajt felét.
Az egészet a párolt rizshez adjuk, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben megsütjük.
Önálló fogásként is kitűnő vacsora, de sült vagy főtt virslihez, különböző roston sült húsokhoz is kínálhatjuk.

Paradicsomsaláta Pannónia sajtos öntettel
Hozzávalók:
Majonéz 12 dkg, tejföl 1 dl, citrom 1 db, paradicsom 12 dkg, Pannónia sajt 60 dkg, metélőhagyma 1 csomó, őrölt fehér bors, só;

Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.
Sóval, őrölt fehér borssal és szűrt citromlével ízesítjük, majd összekeverjük a lereszelt Pannónia sajttal.
A paradicsomot leforrázzuk, héját így könnyen eltávolíthatjuk.
Vékony karikákra vágjuk, és tálra rendezzük.
Leöntjük a jól lehűtött salátaöntettel, végül gazdagon meghintjük finomra vágott metélőhagymával.

Paradicsom vargányával töltve
Hozzávalók:
Paradicsom 8 db, vargánya gomba 35 dkg, vaj 8 dkg, vöröshagyma 5 dkg, zöldpetrezselyem 1 cs. Pannónia sajt 15 dkg, őrölt bors, só;

Elkészítése:
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat eltávolítjuk, majd kettévágjuk, és belsejüket kikaparjuk.
A megmosott vargánya gombát szűrőbe tesszük, és pár percre forrásban lévő vízbe mártjuk.
Amikor kihűlt, nagyon apró kockákra daraboljuk.
A finomra vágott vöröshagymát felhevített vajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sóval, őrölt borssal, vágott zöld-petrezselyemmel fűszerezzük. A lepirított, ízes gombával megtöltjük a paradicsomokat, és egy kivajazott tűzálló tálba ültetjük. Tetejét reszelt sajttal bőven meghintjük, és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Parajjal töltött tojás
Hozzávalók: Paraj 50 dkg, főtt tojás 8 db, vaj 6 dkg, reszelt 15 dkg, Pannónia sajt, tejföl 2 dl, tojás 2 db, szerecsendió, őrölt bors, só;

Elkészítése:

A megtisztított parajt gyengén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és áttörjük. Az áttört tojássárgáját, a parajpüré egyharmadát, a vajat és a reszelt sajt felét keverőtálba tesszük. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, simára keverjük, és a tojásfehérjékbe töltjük. A maradék parajpürét ugyanígy fűszerezzük, majd egy kivajazott tűzálló tálban egyenletesen elterítjük. A megtöltött tojásokat ráültetjük. A tejfölt összekeverjük a nyers tojásokkal, enyhén megsózzuk, és ráöntjük a töltött tojások tetejére. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, és a sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.