Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 6.

2016.12.27

SAJTOS RECEPTEK

HOLLAND SAJTSALÁTA
Hozzávalók 4 személyre:
4 dl kefir, 2 csokor piros retek, 10 dkg trappista sajt, 2 db savanykás alma, 2 db héjában főtt burgonya, 1 fej lila hagyma, 1 ek mustár, 1 tk Só, 1 mk törött fehér bors

Elkészítés:
A kefirben elkeverjük a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A meghámozott burgonyát a megmosott, kicsumázott héjas almával meg a tisztított, héjas retekkel együtt nagyon vékony csíkokra vágjuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba. Ezután beletesszük a sajtot, amit szintén vékonyan felcsíkozunk, majd a salátástálat befedjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érleljük. Tálalás előtt óvatosan felkeverjük, pirított barna kenyér- vagy korpás kenyérszeletekkel kínáljuk.
Finomra vágott friss kaporral is ízesíthetjük.

HORTOBÁGYI PALACSINTA
Hozzávalók 5 személyre:
20 db sós palacsinta, 0,5 kg szürke-marha borjúcomb, egy kb. 0,5 kg-os csirke, 10 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 paradicsom, 1 enyhén csípős zöldpaprika, 1/2 csokor petrezselyem, 2-3 dkg só, 2 vöröshagyma, 2-3 dkg őrölt pirospaprika, kevés őrölt bors, 20 dkg trappista sajt reszelék

Elkészítése:
A borjúcombot kisebb kockákra összevágjuk, és paprikást főzünk belőle. Ugyanígy a csirkéből is csirkepaprikást készítünk, majd teljesen kicsontozzuk a csirkehúst. Kb. 3-as lukú húsdarálón mind a borjú, mind a csirkehúst ledaráljuk és összekeverjük.
Serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a darált húst. Kb. 10-15 percig, kavargatva sütjük, fűszerezzük, és a végén hozzákeverjük az apróra vágott zöldpetrezselymet.
Mikor a töltelék már langyosra hűlt, egyenletesen elosztva megtöltjük vele a palacsintákat. Henger alakúra formázzuk, két végét benyomjuk. A palacsintákat egy vagy két tűzálló tálban szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejüket tejföllel meglocsoljuk, rászórjuk a reszelt sajt egy részét, és forró sütőben 10-15 percig sütjük.
Mikor a sütőből kivesszük, a maradék reszelt rajtot is a palacsintákra szórjuk.

HÚSOS GALUSKA
Hozzávalók:
40 dkg darált lapocka, 1 közepes fej hagyma, 1 evőkanál sertészsír, só, bors, piros paprika, 1-1 paradicsom és csöves paprika, 30 dkg liszt, 3 tojás, só, 30 dkg trappista sajt

Elkészítése:
A zsíron megdinszteled az apróra vágott hagymát, megszórod a piros paprikával, ráteszed a darált húst. Átpirítod, pici vizet teszel alá, só, bors, ízlés szerint
Fedő alatt puhára főzöd, majd zsírjára sütöd.
Ez alatt a lisztből és tojásból galuskatésztát készítesz. Nem kell simára kidolgozni, csak összeállítani. Enyhén sós vízbe szaggatod, és egyenesen a már kész húsba szeded. Összekevered 2 dl tejföllel, és ha van kedved, szórsz rá bőven reszelt sajtot, betolod a forró sütőbe, és pirosra melegíted.
Ha nincs ehhez kedved, vagy lehetőséged, a sajtot ki-ki rászórja a tányérra adagolt ételre.
Ehetsz hozzá valamilyen savanyúságot, de a nélkül is finom.

Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.