Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS RECEPTEK 8.

2017.02.18

SAJTOS RECEPTEK

KANADAI CSIRKE
Hozzávalók:
1 kg csirke (comb vagy mell), 20 dkg reszelt (trappista) sajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Megöntözzük a konyakkal, majd megszórjuk a zsemlemorzsával összekevert reszelt sajttal. A tepsit fóliával beborítva 180 fokos sütőbe helyezve 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve róla visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a sajt megpirul. A konyak addigra teljesen eltűnik, viszont a hús íze nagyon finom lesz tőle.
Krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.

KAPROS ZÖLD-FŰSZERES TILAPIA SAJTÖNTETTEL
Hozzávalók:
Tilapia-filé, kapros-zöld-fűszeres Knorr Rafinéria, 25 dkg füstölt trappista, 25 dkg Pannónia, 4 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió, olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, a tepsibe fektetjük. A sajtokat lereszeljük. A tejszínt összekeverjük a fűszerekkel és a reszelt Pannóniával, majd a halszeletekre öntjük. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd rászórjuk a füstölt sajtot is, és annak enyhe pirulásáig tovább sütjük.
Krumplipürével, vagy rizzsel tálaljuk.

KAPUVÁRI TÖLTÖTT PULYKAMELL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell, 1/4 kg túró, 1 pohár tejföl, 1 csomag kapor, aszalt szilva, reszelt sajt (trappista vagy füstölt sajt), olaj, tojás, zsemlemorzsa, liszt, hústű

Elkészítése:
A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, akkorára, hogy roládot lehessen készíteni. A szeleteket enyhén kiklopfolom és sózom. Amíg a hús áll, a kaprot nagyon apróra vágjuk, a túróval és a tejföllel elkeverjük, kevés sót adunk hozzá. Ezt követően a hússzeletekre kanalazzuk a kapros túrót és mindegyik hús közepébe, a méretétől függően 1-2 szem aszalt szilvát helyezünk. Roládot formálunk belőle, hústűvel összetűzzük és bepanírozzuk. Az olajat időközben felforrósítottuk, belehelyezzük a roládokat és aranybarnára kisütjük. Miután mindegyik megsült, a hústűket óvatosan kiszedegetjük és mindegyik húst a közepe táján rézsútosan félbe vágjuk. Gusztusos nagy ovális vagy kerek tányérra töltelékkel felfelé elhelyezni, és még forró állapotban reszelt sajttal megszórni.
Köretnek krokettet, hasábburgonyát vagy birsalmamártást kínálunk.

Forrás:
SAJTOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.