Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CÉKLASALÁTÁK 6.

2019.06.22

SALÁTALEXIKON

CÉKLASALÁTA 14.
Hozzávalók:
60 dkg cékla, 8 dkg torma, köménymag, cukor, ecet, só

Elkészítése:
A céklát héjastól puhára főzzük.
Melegen megtisztítjuk, és egyenletes szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a reszelt tormával.
A salátaecetet ízesítjük sóval, köménymaggal, cukorral és a kihűlt céklára öntjük.
Hideg helyen, pár órán keresztül érleljük.

CÉKLASALÁTA 15.
Elkészítése:
Nyers céklát finomra lereszelünk, salátaöntettel leöntjük.
Tormát reszelünk hozzá.

CÉKLASALÁTA 16.
Hideg sültekhez kiváló!
Elkészítése:
3 db közepes céklát sütőben megsütök, héját lehúzom, ha kihűlt, nagy lyukú reszelőn lereszelem.
Hozzáreszelek kb. 3 db hámozott almát.
Megsózom, reszelt tormát, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát adok hozzá, majd az egészet majonézzel összekeverem.
Úgy jó, ha legalább egy éjszakát áll, hogy az ízek összeérjenek.
Én a majonézt is magam készítem.
1 db tojás sárgáját 1 jó kanál mustárral, géppel keverem, közben 2-2,5 dl étolajat csurgatok hozzá (keverés közben).
Végül őrölt fehér borsot, citromlét és porcukrot adok hozzá - kóstold meg!
Ez a tartár.
Ha jó, jöhet hozzá a tejföl, legalább 2 pohárral.
Ez lesz a majonéz.

CÉKLASALÁTA 17.
Elkészítése:
Hámozzunk meg 10-15 dkg céklát, vágjuk fel egyforma széles metéltre.
Öblítsük le, főzzük meg forró vízben, ízlés szerint kevés köménymaggal, sóval, 1-2 szelet maradjon nyersen.
Ha a cékla puha, hűtsük ki, a nyers céklát reszeljük hozzá tormareszelőn, hogy szebb legyen a színe.
Ízesítsük friss citromlével.

CÉKLASALÁTA ALMÁVAL 01.
Hozzávalók:
4 db közepes cékla, 2 db zöld alma, 1 db narancs leve, 2 ek almaecet, 4 ek olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 csomó kapor, só, őrölt fekete bors

Elkészítése:
A céklát és az almát meghámozzuk, és durván lereszeljük.
A fokhagymát áttörjük, ráöntjük a narancslevet, az almaecetet, az olíva olajat, majd összekeverjük a céklával és az almával.
A kaprot apróra vágjuk, hozzáadjuk a salátához, sóval, borssal ízesítjük és még egyszer alaposan összekeverjük.
Azonnal tálaljuk.

CÉKLASALÁTA ALMÁVAL 02.
Elkészítése:
Finomra reszelt céklát összekeverünk durvára reszelt almával.
Leöntjük salátaöntettel.
Búzacsírát, mazsolát szórhatunk a tetejére.

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A CÉKLASALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.