Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A CÉKLASALÁTÁK 2.

2017.02.07

SALÁTA LEXIKON

CÉKLASALÁTA 02.
Hozzávalók:
1 kg cékla, 1 nagy szál torma, ecetes –sós - cukros páclé, 2-3 ek olaj

Elkészítése:
A héjában megfőzött céklát, még melegen meghámozzuk, és felszeleteljük. Ráreszeljük a tormát, és annyi ecetes - sós - cukros páclével öntjük le, hogy ellepje.
Legalább 1 napra hűtőbe tesszük.

CÉKLASALÁTA 03.
Hozzávalók:
Kb. 2 kg cékla, 10 dkg torma vagy 1 pohár ecetes torma, kevés köménymag, ecet, cukor, 2 dl víz, 1 ek olaj

Elkészítése:
A megtisztított céklát helyezzük egy tűzálló tálba, öntsünk a tálba vizet, letakarva a mikróban 20 percig főzzük. Lehűlés után a céklát káposztareszelőn reszeljük le. Tegyük rá a reszelt tormát, ecetet, cukrot, kevés olajat, köménymaggal hintsük meg.
A megmaradt céklalevet, ha szükséges kevés vízzel felhígítva öntsük hozzá.

CÉKLASALÁTA 04.
Elkészítése:
Két-három céklát puhára főzünk, majd leszűrjük a levét, meghámozzuk, és feldaraboljuk szép szeletekre. Sós, ecetes vizet öntünk rá, hogy ellepje. Köménymagot és néhány szál tormát is adunk hozzá, ízesítőül. A cékla közé lehet tenni közönséges marharépát is. Az, ha összeérik vele, éppen olyan jó.
Van, aki a céklát nem főzi, hanem megsüti fóliában, úgy szeleteli fel. Így még finomabb.

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A CÉKLASALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.