Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A CÉKLASALÁTÁK 3.

2017.03.28

SALÁTA LEXIKON

CÉKLASALÁTA 04.
Elkészítése:
Két-három céklát puhára főzünk, majd leszűrjük a levét, meghámozzuk, és feldaraboljuk szép szeletekre. Sós, ecetes vizet öntünk rá, hogy ellepje. Köménymagot és néhány szál tormát is adunk hozzá, ízesítőül. A cékla közé lehet tenni közönséges marharépát is. Az, ha összeérik vele, éppen olyan jó. Van, aki a céklát nem főzi, hanem megsüti fóliában, úgy szeleteli fel. Így még finomabb.

CÉKLASALÁTA 05. (FINN)
Hozzávalók:
35 dkg csíkokra vágott ecetes cékla, 2 kisebb savanyú alma csíkokra vágva, vagy reszelve, 1 dl tejszín, 1 ek reszelt torma

Elkészítése:
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a tormát, hozzákeverjük a céklát, almát. Hidegen tálaljuk.

CÉKLASALÁTA 06.
Hozzávalók: 1 kg cékla, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek olaj, borecet, csipetnyi cukor, só

Elkészítése:
Az olajon világosra sütjük az apróra vágott hagymát és beleforgatjuk a meghámozott nyersen durvára reszelt céklát. Sóval, egy ek borecettel ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, pótoljuk. Ha a cékla megpuhult, csipetnyi cukorral ízesítjük. Az íze kellemesen savanykás legyen, jégbe hűtve kínáljuk.

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A CÉKLASALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.