Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTALEXIKON - GOMBASALÁTÁK 2.

2018.11.10

SALÁTALEXIKON

BAKONYI SALÁTA
Hozzávalók:
25 dkg párolt gomba, 10 dkg hagyma, 15 dkg főtt burgonya, 5 dkg párolt sárgarépa, fél deci olaj, kevés fűszeres ételecet, só, bors, kapor, kevés porcukor

Elkészítése:
A gombát cikkekre vágjuk, a burgonyát metéltre. Összekeverjük, s még jön a karikára vágott, leforrázott hagyma és a finomra vágott kapor is. Olajjal és ecettel megöntözzük, sózzuk, borsozzuk, kevés porcukrot hintünk rá.
A metéltre vágott répát is hozzáadjuk, s lazán összekeverjük.
Pár órát hűtőben hagyjuk összeérni.

BANGKOKI GOMBASALÁTA
Hozzávalók:
1 vékonyra karikázott hagyma, 50 dkg főtt, apró gombafej, 25 dkg sült gombafej, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 felkarikázott hegyes, csípős zöldpaprika, 4 ek borecet, 2 ek olaj, csipet só, késhegynyi őrölt koriandermag, bors, 1 tk aprított petrezselyem

Elkészítése:
Hagyjuk állni a hagymát forró vízben néhány percig. Öntsük bele a vizet, adjuk hozzá az ecetet, lefedve hagyjuk 30 percig.
Keverjük össze a többi hozzávalóval. Fedjük le, és legalább 6 órára tegyük hűtőbe.
Tálalás előtt öntsük le a levét, 2 ágú villával jól keverjük össze. Ízesíthetjük még ecettel, sóval, csípős paprikával.
Mély tálkákban, sült húsok mellé adjuk.

BAZSALIKOMOS GOMBASALÁTA PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
30 dkg csiperke, 20 dkg paradicsom, egy csokor bazsalikom, só, borecet, olívaolaj

Elkészítése:
A borecetből, olívaolajból sóval salátaöntetet készítünk. A csiperkét vékony szeletekre, a paradicsomot karikára vágjuk. Egy salátás tálba helyezünk egy sor gombát, egy sor paradicsomot, és minden réteget megszórunk finomra vágott friss bazsalikommal, végül ráöntjük a salátalevet és hűtőszekrényben 1-2 órát érleljük.
Friss pirítóssal, vajjal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GOMBASALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.