Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GÖRÖG SALÁTÁK 1

2021.06.10

Görög saláta
Hozzávalók:
1 kigyóuborka, 1 nagy paradicsom, 1 fej közepes vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 10 dkg Feta sajt, 2-3 ek.olivaolaj, 3-4 olivabogyö, kis csomó, friss.petrezselyem, oregano, só

Elkészítése:
Egy salátástalba belerakjuk a megtisztitott és kockákra vágott uborkát,paradicsomot.
A hagymát vékony cikkekre szeleteljük,a zöldpaprikat karikákra,majd a sajtot is kis kockákra.
Rádobjuk az olivabogyókat.
A salátástálba tesszük őket leöntjuk az olívaolajjal(extra virgin a legjobb),vágott petrezselyemmel es oreganóval izesítjük,sózzuk ízlés szerint.
Izlés szerint kapor is használható a fenti fűszerek bármely variációjával.
Óvatosan megforgatjuk es fogyasztható.
Az olajat mindig kozvetlenűl tálalás előtt tesszük a salátára.
Friss szezámmagos zsömlével vagy kenyérrel kivaló vacsora,egyébkent kitűnő salátája bármely sültnek.

Dionüszosz saláta
Hozzávalók:
30 dkg uborka, 30 dkg kemény paradicsom, 1 csokor kapor vagy néhány lestyánle-vél, 1 vékony szelet görögdinnye.
Az öntethez:
1 ek. citromlé, 3 ek. olívaolaj, 0,5 dl édeskés konyak, só, bors.

Elkészítése:
A megmosott, szárazra törölt uborkát, paradicsomot felszeleteljük.
Hozzáadjuk a vágott kaprot (lestyánt) és a kimagozott, kockára vágott görögdinnyehúst.
Elkészítjük az öntetet, a salátához keverjük.
Jól behűtjük.
Görögös paradicsomsaláta
Hozzávalók:
30 dkg paradicsom, 1 fej saláta, 1 salátauborka, 2-3 csemegeuborka, 1 vöröshagy-ma, majonéz, bors, kapribogyó, petrezselyem, snidling.

Elkészítése:
A finomra vágott hagymát összekeverjük a felaprított zöld fűszerekkel, kapribogyóval, s belekeverjük a majonézba, majd az öntettel a felszeletelt paradicsomot és uborkát leöntjük.
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GÖRÖG SALÁTÁK
Szerző:


Szerkesztette és Illusztrálta