Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSSALÁTÁK 10

2020.04.12

SALÁTA LEXIKON

AVOKADÓ-LEGYEZŐ ALMÁVAL
Hozzávalók: 2 avokádó, 1 szép, piros alma, 2 dl kefir,1 ek ketchup, 1 gerezd fokhagyma, citromlé, szerecsendió, cukor

Elkészítése:
A kefirt keverjük össze a ketchuppel, pici cukorral, a fokhagymával, szerecsendióval, tegyük hűtőbe!
Közvetlenül tálalás előtt (barnul) tisztítsuk meg az avokádót, vágjuk ketté, és úgy csepegtessük meg citromlével, hogy mindenütt érje.
A hámozatlan almát vágjuk ketté, magozzuk ki!
A fél avokádókat szeleteljük fel legyezőszerűen, egyet-egyet tegyünk tányérra, a legyezőszárnyak közé tegyünk 1-1 vékony almaszeletet!
Locsoljuk meg a kefirrel.

AVOKÁDÓ SALÁTA 01.
Hozzávalók:
1 db érett avokádó, 4 szelet ananász, 2 evőkanál olívaolaj, fél dl citromlé, 3 szál petrezselyem, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, só, 2 db salátalevél

Elkészítése:
Vágja félbe az avokÁdót, szedje ki a magvait, majd a gyümölcs húsát kaparja keverőtálba.
Adja hozzá az apróra vágott ananász szeleteket.
Öntse rá az olívaolajjal elkevert citromlevet.
Ízesítse a finomra vagdalt petrezselyemmel és a fűszerekkel.
Fakanállal forgassa össze.
Béleljen ki egy tálat a megmosott salátalevelekkel, és erre tálalja a lehűtött gyümölcssalátát.
Önálló hűsítőként, vagy hideg sültek mellé kínálja.

AVOKÁDÓ SALÁTA 02.
Hozzávalók:
2 avokaádókörte, 1 tk mustár, fél citrom leve, törött bors, só, 2 gerezd fokhagymapép, 1 ek apróra vágott zöld olajbogyó, 20 dkg főtt, tisztított rák apróra vágva, 1 ek olívaolaj, 4 salátalevél

Elkészítése:
Az avokádót hosszában vágjuk ketté, vegyük ki a magot.
Vegyünk ki mindkét félből 2-2 ek-nyit.
Nyomkodjuk szét.
Adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, borsot, sót, fokhagymát, olajbogyót, rákot, olajat.
Óvatosan keverjük össze.
Töltsük meg a fél avokádókat.
Tegyük a salátaleveleket kistányérokra, helyezzük rájuk a töltött avokádókat.

AVOKÁDÓ SALÁTA 03.
Hozzávalók:
2 szép nagy, vagy 4 kicsi avokádó, 2 adag francia mártás, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
Meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk az avokádót, és fél centis szeletekre vágjuk.
Tálba tesszük, a mártással leöntjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Közvetlenül fogyasztás előtt szórjuk rá az apróra metélt petrezselyemzöldét.

AVOKÁDÓ SALÁTA 04. BRAZIL

Hozzávalók:
2 avokádókörte, 1 tk mustár, fél citrom leve, törött bors, só, 2 gerezd fokhagymapép, 1 ek apróra vágott zöld olajbogyó, 20 dkg főtt, tisztított rák apróra vágva, 1 ek olívaolaj, 4 salátalevél

Elkészítése:
Az avokádót hosszában vágjuk ketté, vegyük ki a magot.
Vegyünk ki mindkét félből 2-2 ek-nyit.
Nyomkodjuk szét.
Adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, borsot, sót, fokhagymát, olajbogyót, rákot, olajat.
Óvatosan keverjük össze.
Töltsük meg a fél avokádókat.
Tegyük a salátaleveleket kistányérokra, helyezzük rájuk a töltött avokádókat.

AVOKÁDÓ SALÁTA 05.
KUBA
Hozzávalók:
2 hámozott, kimagozott, vékony csíkokra vágott avokádó, 1 fej apróra vöröshagyma apróra vágva, 1-2 ek borecet, 1 ek salátaolaj, bors, só

Elkészítése:
Készítsük el a salátaöntetet, jól rázzuk össze!
Az avokádó csíkokat tegyük tálba, szórjuk rá a hagymát és öntsük rá az öntetet!
(Közvetlenül tálalás előtt készítendő.)

AVOKÁDÓSALÁTA 06.
SAMUKA MÓDRA
Hozzávalók:
2 avokádó lehéjazva, nagy kockára vágva, 1 paradicsom lehámozva (forró víz), magjától - levétől kinyomva, apróra vágva, 1/2 fej lila hagyma nagyon finom szálasra vágva, 1 gerezd fokhagyma szétzúzva, elkaparva, 1/2 édes piros paprika finom szálasra vágva, só, citromlé, 1 kanál olíva olaj

Elkészítése:
Jól kikeverve, 1-2 óráig hűtve.
Az olívaolaj a citromlével finom kenőcsös bevonatot ad és zölden tartja az avokádót.
Lehet borsozni, csípősíteni, chilivel, tabascoval.

AVOKÁDÓSALÁTA 07.
SRÍ LANKA
Hozzávalók:
Apró kockákra vágva 1 hámozott, kimagozott avokádó és 3 hámozott, kimagozott paradicsom, 0,5 csésze vékony karikákra vágott újhagyma, 3 ek salátaolaj, 2 ek citromlé, késhegynyi só, bors, 1 ek finomra vágott petrezselyem

Elkészítése:
Összekeverjük, és hűtve tálaljuk.

TOJÁSOS AVOKÁDÓSALÁTA
Hozzávalók:
4 tojás, 1 avokádó, 2 fej cikóriasaláta, 3 szál kerti mustár, 20 dkg füstölt sajt, 2 sárgarépa, 1 citrom, olívaolaj

Elkészítése:
A tojásokat 7 percig főzzük, majd megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
Meghámozzuk az avokádót, kivágjuk a magját és ráöntünk egy kis citromlevet, hogy meg ne feketedjen.
Megmossuk, felvágjuk a salátát, és a salátának előkészített tálak aljára tesszük, beborítjuk füstölt sajttal, és reszelt sárgarépával.
Végül a közepére helyezzük a tojást, olajjal és sóval ízesítjük, és egy órára hűtőbe tesszük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.