Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSSALÁTÁK 11

2020.06.08

SALÁTA LEXIKON

BANÁN
BANÁNSALÁTA 01.

Hozzávalók:
1 dl ketchup, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál reszelt vagy nagyon finomra vágott zöldhagyma, 2 evőkanál finomra vágott zeller zöld, 2 kávéskanál Worcestershire mártás vagy bármilyen ételízesítő, 4-6 banán szeletelve

Elkészítése:
Jól keverjük össze a hozzávalókat (lehet elektromos mixerrel is), és a legvégén óvatosan (hogy széjjel ne törjenek) kézzel keverjük bele a banánszeleteket.
Legalább 30 percig tartsuk hűtőben.
Salátalevélen, salátástányérokban tálaljuk előételként.

BANÁNSALÁTA 02.
Elkészítése:
A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk.
Egy nagy tálba lerakjuk, és soronként meglocsoljuk Maraschinoval vagy Chartreusezzel.

TRÓPUSI GYÜMÖLCSSALÁTA ZÖLD KRÉMMEL
(GHANA)
Hozzávalók:
3 felkarikázott banán, 3 hámozott mandarin, 2 hámozott narancs, 1 érett avokádó körte, 1-2 csepp mandulaaroma, 2 dl tejszín, 2 ek porcukor

Elkészítése:
Fejtsük le a mandarin- és narancsgerezdek hártyáit, tegyük tálba a banánnal együtt.
Vágjuk hosszában ketté az avokádót, szedjük ki a magot, kiskanállal a húsát és szitán törjük át.
Verjük kemény habbá a tejszínt a porcukorral, keverjük el az avokádóval és mandulaaromával, öntsük a gyümölcsre.
Azonnal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.