Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSSALÁTÁK 8

2019.07.12

SALÁTA LEXIKON

KIVIS ALMASALÁTA DIÓVAL
Hozzávalók:
2 kivi, 2 alma, 1 marék dió, 2 dl joghurt, pici méz, fahéj

Elkészítése: A kivit és az almát megpucoljuk, felkockázzuk. A diót apróra vágjuk, az almához és a kivihez keverjük, ráöntjük a joghurtot, mézzel, fahéjjal ízesítjük. Szórhatunk hozzá gabonapelyheket is.

LILA ALMASALÁTA
Hozzávalók 4 személyre:
4 db savanykás alma, 40 dkg cékla, 2 dl joghurt, 1 csokor kapor, csipetnyi só, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál borecet

Elkészítése:
A céklát megmossuk, egészben megfőzzük, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Az almát megtisztítjuk, a magházát eltávolítjuk, fölkockázzuk, és a céklakockákhoz adjuk. A joghurtot elkeverjük a sóval, a cukorral és a borecettel, majd beleszórjuk a fölaprított kaprot. A cékla- és almakockákat a kapros joghurtba forgatjuk és legalább fél napra lefedve behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt újból átforgatjuk, hideg sültek mellé kínáljuk.

MAJONÉZES ALMASALÁTA 01.
Hozzávalók:
4 nagy savanyú alma, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 csokor kapor, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 3 evőkanál száraz fehérbor, 1 evőkanál citromlé, só és csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors

Elkészítése:
A majonézbe belekeverem a tejfölt, a bort, a citromlevet, a sót, az őrölt fehér borsot és a megmosott, leszárított, apróra vágott kaprot. Kevés cukorral ízesítem. Almareszelőn lereszelem az ecetes uborkát és a megmosott, kicsumázott héjas almát, majd az uborkával együtt beleforgatom a mártásba. Jól átkeverem, és lefedve teszem a hűtőszekrénybe. 1-2 órai érlelés után sajtszeletekkel és pirított, enyhén édeskés kaláccsal vagy péksüteménnyel kínálom.

MAJONÉZES ALMASALÁTA 02.
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb alma, 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 kiskanál almaecet, csipetnyi só és bors, 1 evőkanál cukor, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. A sárgákat villával összetörjük és a tejföllel, a mustárral és az almaecettel simára keverjük, ízesítjük sóval, borssal és cukorral. A tojások fehérjét villával apróra törjük és a mustáros krémhez adjuk. Az almákat meghámozzuk és káposztareszelőn lereszeljük. A mustáros tojást összekeverjük a reszelt almával és tálalás előtt meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Pirítós kenyérrel adjuk asztalra.

MAZSOLÁS ALMASALÁTA
Hozzávalók:
50 dkg vegyes saláta, 2 újhagyma, 1 zöldalma, 2 evőkanál mazsola, 2 evőkanál pirított fenyőmag, 3 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál almaecet, 1 citrom, só, bors

Elkészítése:
Először is előkészítem az alapanyagokat. Lereszelem a citrom héját, megtisztítom a salátát, a mazsolát pedig langyos vízbe áztatom. A hagymát felszeletelem, az almát felkockázom, és meglocsolom a citrom kifacsart levével. Aztán egy tálban összekeverem a hagymakarikákat, az almakockákat és a salátát. Lecsöpögtetem, és kinyomkodom a mazsolát, és a pirított fenyőmaggal együtt a salátához adom. Az olajat, az ecetet és a citromhéjat kevés sóval és borssal ízesítve alaposan összekeverem, az így kapott öntettel meglocsolom a salátát, és jól átforgatom, hogy mindenhova jusson a pikáns dresszingből.
Elkészítési idő: 15 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.