Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A GYÜMÖLCSSALÁTÁK 1.

2017.02.11

SALÁTA LEXIKON

ÁFONYA
ÁFONYASALÁTA

Hozzávalók:
60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj. Tetejére: 2 dl édes tejszínhab

Elkészítése:
Átválogatjuk, többször megmossuk az áfonyaszemeket, majd annyi vízzel öntjük le, hogy szűkösen ellepje. Beletesszük a cukrot, a citromhéjat, és puhára főzzük, majd levét félig elpárologtatjuk. Kihűtjük, megöntözzük a borral, és tálalásig behűtjük. Tálaláskor tetejét édes tejszínhabbal koronázzuk. Ha szárított áfonyabogyókból készítjük, akkor egy éjjelen át, áztatjuk a kiválogatott, többször is megmosott áfonyaszemeket, és másnap az áztatóvízben főzzük puhára, és ízesítjük.

ALMASALÁTÁK
ALMASALÁTA 01.

Hozzávalók 4 személyre:
4.5 db jonatán alma, 1 pohár natúr joghurt, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál méz, 1 darabka fahéj, 1 citrom, 2 szegfűszeg

Elkészítése:
Alaposan megmossuk az almákat. Hámozás nélkül magházát kivéve vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével, így nem barnul meg. Üvegtálba helyezve rácsorgatjuk a mézet. Lefedjük, és a hűtőszekrénybe tesszük.
A fahéjból, a szegfűszegből egy kevés vízzel illatos levet főzünk. Ha kihűlt az almára öntjük.
A joghurtot elkeverjük a mustárral és közvetlenül a tálalás előtt rálocsoljuk az almára.
Tetejét almaszeletekkel díszítjük.

ALMASALÁTA 02..
Hozzávalók:
100 g füstölt szalonna, bors, 150 g olvasztott sajt, só, 2 hagyma, 2 zöld-alma, 120 g savanyú tejföl, fél citrom

Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk, a sajtot és a szalonnát feldaraboljuk. Az almát meghámozzuk, felvágjuk cikkekbe, és meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Ezeket beletesszük egy salátástálba és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a szalonnát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, végül összekeverjük a salátával.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.