Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A GYÜMÖLCSSALÁTÁK 3.

2017.04.22

SALÁTA LEXIKON

ALMASALÁTA 06.
Hozzávalók 4 személyre:
2 Smith alma, 30 dkg spenótlevél, 1 uborka, 15 dkg túró, 10 dkg mortadella, 3 tojás, 1 citrom leve, olívaolaj

Elkészítése:
A tojást 7 percig főzzük, majd megpucoljuk, és karikára vágjuk. Megmossuk a spenótot, és vékonyan felvagdossuk. Megmossuk az almát, kiszedjük a magházát és felkockázzuk, ugyanígy az uborkát és a mortadellát. A spenótot salátástálba tesszük, ráhelyezzük a többi alapanyagot, a végére hagyva a tojást és a szétmorzsolt túrót.
Olívaolajjal és sóval ízesítjük, tálaláskor citromkarikával díszítjük.

ALMASALÁTA JOGHURTTAL
Hozzávalók:
1/2 kg puha alma, 2 dl joghurt, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál darált dió

Elkészítése:
Az érett, puha almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot a mézzel habosra verjük, és az almaszeletekre öntjük.
Üvegtálba helyezzük, dióval megszórjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.