Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTA 4.

2017.05.28

SALÁTA LEXIKON

ALMASALÁTA PIRÍTOTT MANDULÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
1,25 dl fehérbor, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál cukor, 2 késhegynyi fahéj, 25 g mandulalapocska, 1 teáskanál vaj, 500 g kemény alma, 100 g nagy szemű fehér szőlő

Elkészítése:
A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szőlőszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk.
A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk.
A salátát ízesítjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával.

ALMASALÁTA RUMOS MAZSOLÁVAL
Hozzávalók:
5 db közepes nagyságú alma, 2 evőkanál durvára vágott mogyoró, 2 evőkanál rumban áztatott mazsola, 2,5 dl fehér joghurt, 2 evőkanálnyi forró csokoládé

Elkészítése:
A megmosott és magházától megtisztított almákat kockákra vágjuk, és salátástálba rakjuk. Rászórjuk a durvára vágott mogyorót és a rumban megáztatott mazsolát, s meglocsoljuk joghurttal, s könnyeden átforgatjuk. Harminc percig hideg helyen érleljük.
Azután óvatosan összekeverjük, és tálaláskor adagonként meglocsoljuk a forró csokoládéval.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.