Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PARAJSALÁTÁK 5.

2020.02.23

SALÁTA LEXIKON

PARAJSALÁTA 03.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, 1 citrom, 50 dkg paraj, 25 dkg túró, só, szezámmag

Elkészítése:
A vöröshagymát uborkagyalun egészen vékonyra vágom, megsózom, a citrom levével meglocsolom, jól elkeverem, és állni hagyom.
A parajt megmosom, leszárítom, apró darabkákra tépkedem.
Összekeverem a citromos hagymával és az összemorzsolt túróval.
Ha van otthon szezámmag, 1-2 evőkanállal pirítok, és azt is hozzákeverem.
(E nélkül is finom).
Hűtőszekrényben várja meg sorsa beteljesedését.

 

 

PARAJSALÁTA 04.
Hozzávalók:
50 dkg friss, nagyon zsenge parajlevél megmosva, megtisztítva, 3 evőkanál szójamártás, 3 evőkanál ecet (ha eszencia, hígítsuk vízzel), 2 evőkanál cukor, 1 késhegynyi őrölt bors, 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
Forró vízben főzzük 3 percig a parajt (hogy ropogós maradjon, nem szabad puhára főzni).
Szűrjük le a vizet, hűtsük le a leveleket.
A többi hozzávalóval jól keverjük össze a parajleveleket, és máris tálalhatjuk.

PARAJSALÁTA 05.
(TÖRÖK)
Elkészítése:
Megmosunk több váltott vízben 40 deka zsenge parajt, minden erétől-szárától gondosan megtisztítjuk, majd vékony laskára vágjuk.
Összekeverjük két felszeletelt paradicsommal, egy nagy fej finomra vágott lila hagymával vagy 6-8 darab újhagymafejjel, és sóval, törött borssal, két gerezd tört fokhagymával meg egy csapott mokkáskanál kakukkfűvel ízesítjük.
Elkeverünk egy pohár kefirt vagy joghurtot két evőkanál olajjal, öt deka reszelt sajttal, végül az összevagdalt parajjal, és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.

PARAJSALÁTA 06.
(ÉMONO)
Hozzávalók:
50 dkg friss, nagyon zsenge parajlevél megmosva, megtisztítva, 3 evőkanál szójamártás, 3 evőkanál ecet (ha eszencia, hígítsuk vízzel), 2 evőkanál cukor, 1 késhegynyi őrölt bors, 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
Forró vízben főzzük 3 percig a parajt (hogy ropogós maradjon, nem szabad puhára főzni).
Szűrjük le a vizet, hűtsük le a leveleket.
A többi hozzávalóval jól keverjük össze a parajleveleket, és máris tálalhatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A PARAJSALÁTÁK
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.