Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A PARAJSALÁTÁK 1.

2017.03.19

SALÁTA LEXIKON

AMERIKAI SPENÓTSALÁTA (SPINACH SALAD)
Hozzávalók:
40 dkg spenótlevél, 1 kis fej vöröshagyma, fél dl méz, 1 dl fehér borecet, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál darált mák, só, 1 dl olívaolaj

Elkészítése:
A fiatal spenótot többszöri vízben alaposan mossa meg, majd a vastagabb ereit távolítsa el. Vágja kisebb darabokra, és salátás tálban forgassa össze, a nagyon vékonyra szeletelt (gyalult) vöröshagymával. A többi hozzávalót keverje össze, tegye pár órára hűtőszekrénybe, végül tálalás előtt öntse a salátára.

EPRES PARAJSALÁTA 01.
Hozzávalók:
1 csokor paraj, 3 csésze eper, 3-4 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál citromlé, 3-4 evőkanál barna cukor, fél teáskanál paprika, 2 teáskanál szezámmag

Elkészítése:
Mosd meg, és tépd apróbb darabokra a parajt. Az epret mosd meg, és negyedeld fel, majd a parajjal együtt tedd egy nagy tálba, és forgasd össze. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a cukrot, a paprikát és a szezámmagot, majd óvatosan keverd össze a salátával.

EPRES PARAJSALÁTA 02.
Hozzávalók:
2 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál mák (nem darált), 1 evőkanál cukor, 1 dl olíva olaj, fél dl fehérborecet, fél teáskanál őrölt paprika, fél teáskanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál apróra vágott gyöngyhagyma, 30 dkg friss paraj, 70 dkg eper, 5 dkg mandulaforgács

Elkészítése:
Egy edényben keverjük össze a szezámmagot, a mákot, a cukrot, az olíva olajat, az ecetet, a paprikát, és a Worcestershire szószt, keverjük hozzá a hagymát is. Lefedve, hűtőben hagyjuk állni egy órát.
Egy tálban keverjük össze a megmosott, felezett epreket, a falatkákra tépett parajt és a mandulaforgácsot. Öntözzük meg a dresszinggel, és 10-15 percig hagyjuk állni.
A szezámmagot meg is piríthatjuk, úgy még finomabb a saláta. A felforrósított száraz serpenyőbe öntsük a magokat, és rázogatva pirítsuk aranyszínűre. Figyeljünk, mert hamar pattogni kezd! Még jobb a saláta, ha friss kecskesajtból készített, frissen őrölt borssal megszórt golyókkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 20-40 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A PARAJSALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.